Košarka

Hrvatski košarkaši pretkvalifikacije otvaraju krajem kolovoza na najtežem gostovanju

Branimir Korać • četvrtak, 14.07.2022.
Hrvatski košarkaši pretkvalifikacije otvaraju krajem kolovoza na najtežem gostovanju
Foto: FaH

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija praktički u sklopu priprema za Europsko prvenstvo ove godine, odradit će i dva pretkvalifikacijska kola za Eurobasket 2025...

Hrvatska je danas saznala protivnike u drugom krugu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine, cilj je završiti na prvom mjestu u skupini u društvu s Poljskom, Austrijom i Švicarskom i tako izboriti one glavne kvalifikacije.

Pretkvalifikacijski put krenut će 25. kolovoza kada Hrvatska gostuje u Poljskoj, a drugo kolo igrat će 28. kolovoza kod kuće protiv Švicarske.

Neplanirano, Hrvatskoj će ovo biti ujedno i provjere uoči Europskog prvenstva koje za nju počinje 2. rujna susretom protiv Grčke.

U nastavku pretkvalifikacija 10. studenog Hrvatska gostuje kod Austrije pa tri dana kasnije dočekuje Poljsku, a 23. veljače u petom kolu ide u Švicarsku te tri dana kasnije dočekuje Austriju.

U svakom slučaju nešto što se htjelo izbjeći, ali u drugu ruku Damir Mulaomerović imat će na najtežem gostovanju u skupini na raspolaganju najjači kadar koji se priprema za Europsko prvenstvo ove godine i to koliko-toliko uigran.

Treba očekivati i dosta neugodnu Poljsku za koju će igrati i deveti izbor ovogodišnjeg drafta Jeremy Sochan, srećom, Švicarcima neće biti Clinta Capele kao niti Austrijancima u međusobnim dvobojima s Hrvatskom Jakoba Pöltla.

Raspored pretkvalifikacija:
25. kolovoza Poljska - Hrvatska
28. kolovoza Hrvatska - Švicarska
10. studenog Austrija - Hrvatska
13. studenog Hrvatska - Poljska
23. veljače Švicarska - Hrvatska
26. veljače Hrvatska - Austrija

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!