Košarka

Iz Cedevite Junior poručuju: 'Naš prolaz u skupinu bio bi senzacionalan, ali borit ćemo se pa što bude'

Branimir Korać • četvrtak, 14.07.2022.
Iz Cedevite Junior poručuju: 'Naš prolaz u skupinu bio bi senzacionalan, ali borit ćemo se pa što bude'
Foto: FaH

Cedevita Junior saznala je protivnike u kvalifikacijama FIBA Europe Cupa. Posao će biti vrlo težak, protivnici nisu nimalo jednostavni...

Već prvi protivnik Cedevite Junior bit će momčad s puno više iskustva, estinski Kalev/Cramo, a u slučaju pobjede Cedevita Junior ide na Prištinu. Da bi došla do grupne faze, mora upisati tri pobjede i u trećem krugu potencijalni protivnici su Universitatea Craiova, CBet Jonava ili Kapfenberg Bulls.

U Cedeviti Junior svjesni su kako neće biti nimalo jednostavno doći do grupne faze.

"Protivnici su već u kvalifikacijama internacionalne momčadi, koje već godinama igraju europska natjecanja. Naš prvi protivnik Kalev je, primjerice, prošle godine, s Amerikancima i reprezentativcima Estonije i Latvije, igrao u skupini Champions lige. A momčadi u skupini, kad bi prošli kvalifikacije, su na još višoj razini. Brindisi će uskoro otvoriti novu Arenu, lani 11. u talijanskom prvenstvu, Bamberg je igrao Euroligu. Naš prolaz u skupinu bio bi senzacionalan ali borit ćemo se pa što bude. Prijavili smo se za ovo natjecanje jer želimo da se naša mlada momčad okuša na razini višoj od HT Premijer lige, da skupi što više novog iskustva, a nastup u skupini FIBA Europe kupa donio bi nam veliki iskustveni iskorak, jer, ponavljam, imat ćemo iznimno mladu ali isto tako talentiranu momčad u novoj sezoni, vođenu sjajnim trenerom", kaže Tomislav Zebić, direktor Cedevite Junior.

Postoji mogućnost i organizacije kvalifikacijskog turnira.

"Još ne znamo gdje će se održati naša kvalifikacijska skupina za FIBA Europe kup, znat će se za tjedan, možda bude i kod nas ukoliko to bude interesantno HKS-u bez čije pomoći to ne bismo sami mogli organizirati."

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!