Ostali sportovi

Tihea Topolovec došla na prag finalnog bloka prvog dana spektakla u Areni Zagreb

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 15.07.2022.
Tihea Topolovec došla na prag finalnog bloka prvog dana spektakla u Areni Zagreb

Prvi dan judaškog Grand Prixa Zagreb potvrdio je kako se radi o najjačem natjecanju u ovom dijelu Europe uz kvalitetne predstave hrvatskih natjecatelja.

Na startu Grand Prixa Zagreb nastupio je Leon Đapić (kategorija do 66 kg), prvi hrvatski predstavnik koji je izašao na tatami u Areni Zagreb. Dubrovčanin nije uspio proći Britanca Fryera, koji je slavio ipponom, a zatim je iduća na tatami izašla Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg).

Srebrna s nedavnih Mediteranskih igara u Alžiru izašla je samouvjereno protiv Amerikanke Jarrell i od početka nametnula svoj ritam. Nekoliko prilika za bacanje nije iskoristila, a zatim u “golden scoreu”, u šestoj minuti borbe, uspijeva popularna Vikica uzeti Jarrell u zahvat i ipponom proći dalje.

Krenula je Solinjanka slično i protiv jake Bishrelt. Natjerala je Mongolku na dvije kazne, ali zatim i ponudila šansu za napad koju protivnica koristi i dolazi do wazarija u posljednjoj minuti borbe.

"Ana Viktorija je odradila dvije dobre borbe protiv kvalitetnih judašica. U nekim situacijama se vidi da je još judašica po godinama, iako je pokazala da ima kvalitetu i na najvišem seniorskom nivou. Sad nam slijedi Svjetsko juniorsko prvenstvo u Ekvadoru u kolovozu na koji se fokusiramo", rekao je trener Dragan Crnov.

Prvo hrvatsko ime svakako je bila Tihea Topolovec (do 57 kg). Stigla je talentirana 24-godišnjakinja do četvrtfinala i to impresivnom pobjedom protiv Kowalczyk, brončane sa svjetskog prvenstva 2019. godine.

Deset minuta je hrvatska judašica tražila kako baciti Poljakinju. Uspjela je natjerati ju na dvije kazne, a zatim i do pobjedničkog ippona vrijednog četvrtfinala.

"Imala sam osjećaj da mogu osvojiti medalju danas. Nažalost, ušla sam s prevelikom dozom poštovanja i nisam bila na maksimalnoj energiji. Zato jedva čekam idući Grand Prix Zagreb", rekla je Topolovec nakon poraza od Mongolke.

U subotu, s početkom u 10 sati, nastupa pet hrvatskih predstavnika. Iva Oberan (do 63 kg) se bori s Njemicom Winzig, Lara Cvjetko (do 70 kg) ide na iskusnu Kubanku Perez, viceprvakinju svijeta iz 2017. godine, a Barbara Matić (do 70 kg) na staru poznanicu, Mađaricu Gerscak. U muškoj konkurenciji, subota je dan kada nastupa Robert Klačar (do 73 kg), koji ide na Poljaka Morku, dok Marin Franušić (do 81 kg) čeka borbu s Moldavcem Zaborosciucom.

FOTO: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!