Ostali sportovi

Kvalifikacije na 100 metara već ponudile sjajne rezultate, Kerley istrčao 9.79

HINA, Matej Kačan • subota, 16.07.2022.
Kvalifikacije na 100 metara već ponudile sjajne rezultate, Kerley istrčao 9.79
Foto: EPA

Već same kvalifikacije na 100 metara na SP u atletici u Eugeneu ponudile su sjajna vremena, a najbrži je bio Fred Kerley koji se "spustio" do 9.79 sekundi...

Amerikanac Fred Kerley, osvajač srebrne olimpijske medalje prošlog ljeta, impresionirao je u nikad bržim kvalifikacijama na 100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu, s vremenom od 9.79 sekundi. uz minimalan vjetar.

Kerley se tako približio svega na tri stotinke svom rekordu karijere, postavljenom na američkim "trialsima" krajem lipnja (9.76) na istoj stazi.

Iako je stigao jedva tri sata prije svoje utrke u Eugeneu zbog problema s vizom, Kenijac Ferdinand Omanyala ipak se kvalificirao za polufinale zauzevši treće mjesto u svojoj seriji za 10.10 sekundi. To je daleko od njegovog najboljeg vremena sezone (9.85) i njegova afričkog rekorda (9.77).

"Najvažnije je bilo plasirati se u polufinale. Ponovno ću se fokusirati i riskirati da se sutra vratim jači. Svi pričaju o meni, to je dodatni motiv.Čak i da se nisam uspio kvalificirati, putovanje bi se isplatilo", rekao je Kenijac.

Za svoju prvu međunarodnu utrku na 100 m u 2022. godini i ozljede bedra, olimpijski pobjednik Talijan Marcell Jacobs istrčao je kvalifikacije za 10.04, što je njegovo najbolje vrijeme sezone.

"Mučio sam se. Nisam na sto posto i napravio sam što sam mogao. Ipak, 10.04 pokazuje da je moja fizička forma još uvijek dobra", analizirao je Jacobs nakon utrke.

Iza Kerleya najbrži su bili Amerikanac Trayvon Bromell (9.89), Jamajčanin Oblique Seville (9.93) i mladi sprinter iz Bocvane Letsile Tebogo koji je srušio svjetski juniorski rekord u vremenu 9.94 sekunde.

FOTO: EPA/Erik S. Lesser

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!