Tenis

Zadarska Amerikanka uzela turnir u Budimpešti za svoju prvu WTA titulu

Matej Kačan • nedjelja, 17.07.2022.
Zadarska Amerikanka uzela turnir u Budimpešti za svoju prvu WTA titulu
Foto: Kristijan Komarica

Svoju prvu WTA titulu u karijeri slavi Bernarda Pera, 27-godišnja Zadranka koja igra pod zastavom SAD-a. Pera je u finalu u Budimpešti svladala Aleksandru Krunić...

Odličan tjedan za hrvatske tenisačice, bile one pod hrvatskom ili nekom drugom zastavom. Bernarda Pera, zadarska tenisačica koja igra pod bojama SAD-a uzela je u Budimpešti svoju prvu WTA titulu.

27-godišnja Zadranka u finalu je igrala protiv srpske predstavnice Aleksandre Krunić, 105. na svijetu. Pera nije bila favoritkinja jer je 25 mjesta slabije postavljena, ali ipak je upisala pobjedu i trofej.

Meč je trajao sat i pol i bio je gotov s dvaput po 6:3. U prvom setu Pera je odmah otvorila sjajno s 3:0 pa do kraja spasila pet break lopti u petom i devetom gemu, dok je u drugom setu do breaka mogla odmah.

Srpkinja je spasila 15:40, ali ipak gubi servis za 3:2. Odmah je vratila i izjednačila, ali Pera radi novi break za 4:3, tu prednost koristi i zadržava te dolazi do titule.

Za Peru je ovo prva titula u prvom WTA finalu u karijeri. Najbolji ranking karijere imala je 2020. kad je bila 59. na svijetu, a ove sezone ima omjer pobjeda i poraza od 12/13.

WTA Budimpešta, finale:
Bernarda Pera (SAD) - Aleksandra Krunić (Srb) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!