Ostali sportovi

Mlinar: 'Na treningu sigurno ispucam 40-ak lopti i primim 60 servisa'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.07.2022.
Mlinar: 'Na treningu sigurno ispucam 40-ak lopti i primim 60 servisa'

Hrvatske odbojkaške reprezentativke bruse formu na pripremama u Zadru za prestižni FIVB Challenger cup koji će se od 28. do 31. srpnja igrati u ŠC Višnjik...

Hrvatske reprezentativke Ema Strunjak i Lucija Mlinar otkrivaju kako se osjećaju u Zadru te kako zapravo izgleda jedan dan na pripremama.

"Počeli smo se pripremati u Zadru, iskreno kao da nismo nikada ni otišle. Osjećamo se kao da smo doma. Pripreme su kratke tako da nemamo puno vremena, ali mislim da ćemo se uspjeti pripremiti za novi turnir", izjavila je Ema Strunjak i dodala: "Mislim da su djevojke spremne za nadolazeće izazove, dosta smo pomladili reprezentaciju, pola djevojaka je već tu bilo, a pola je tek došlo u reprezentaciju. Nove djevojke su super, trude se uklopiti, imamo puno team buildinga i druženja izvan treninga. Moramo napraviti dobru atmosferu na treningu i mislim da svi radimo kako bi to postigli."

Uz Hrvatsku na turniru će nastupiti reprezentacije Portorika, Kolumbije, Kazahstana, Češke, Kameruna, Belgije i Francuske, a pobjednici dobivaju promaknuće za igranje u FIVB odbojkaškoj ligi nacija 2023.

"Na odbojkaški trening iz hotela krećemo pola sata prije početka treninga. Kada dođemo imamo 15 minuta za svoje individualno zagrijavanje kako je kojoj igračici potrebno, a nakon toga kreće zajedničko zagrijavanje s kondicijskim trenerom koje otprilike traje oko 30-ak minuta. Nakon toga slijedi trening odbojke koji ovisno o danu traje u prosjeku dva puna sata", izjavila je Lucija Mlinar i dodala: "Treninzi su uvijek raznoliki, ovisno što je taj dan u cilju da ekipa ili uvježba ili uigra. Treniramo sa svega 60 lopti, pet trenera koji nam pomažu izvoditi vježbe, tako da svaka igračica ima veliki broj ponavljanja. Na primjer ja osobno na svakom treningu puknem sigurno 40 lopti, primim 60 servisa. Puknem 40-ak puta, a najjači mi je udarac bio oko 90km/h."

Ove godine se primjenjuje nova formula od osam ekipa. Na turniru će se igrati dvije utakmice dnevno. Četiri četvrtfinala bit će podijeljena između prvog i drugog dana natjecanja. Polufinale se igra 30. srpnja, a posljednji natjecateljski dan rezerviran je za borbe za medalje. Odbojkaški Challenger kup uveden je 2018. godine, a na prvom turniru u Limi, u Peruu pobjednice su bile Bugarke. Godinu potom, također u Limi, nastupila je i reprezentacija Hrvatske zauzevši na kraju četvrto mjesto.

Hrvatska reprezentacija u Zadru treba podršku s tribina. Ulaznice za Challenger Cup u rashlađenoj dvorani Krešimira Ćosića mogu se kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!