Košarka

Menalo se trsio u završnici, Belgijci ipak uzeli tijesnu pobjedu

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.07.2022.
Menalo se trsio u završnici, Belgijci ipak uzeli tijesnu pobjedu

Hrvatska košarkaška U-20 reprezentacija poražena je u posljednjem susretu skupine A Europskog prvenstva. Belgija je bila bolja sa 76:75 i Hrvatska će na Italiju s trećeg mjesta...

Hrvatska košarkaška U-20 reprezentacija upisala je drugi poraz na Eurobasketu mladih u skupini. Nakon poraza od Francuske i pobjede nad Slovenijom, Hrvatska je tijesno izgubila od Belgije.

Belgijci su pobijedili sa 76:75 u utakmici u kojoj su kroz većinu prvog poluvremena gubili, u trećoj okrenuli i skoro u završnici prosuli dobivenu utakmicu. U posljednju dionicu krenulo se s 54:54, a u egalu se igra do dvije minute prije kraja.

Tu Belgija od 67:67 odlazi do 75:69 na 33 sekunde do kraja. No, onda je Leo Menalo zabio tricu pa nakon samo jednog pogođenog bacnja Belgije dao i tri bacanja i odjednom 76:75 13 sekundi do kraja.

Opet se radio brzi faul Hrvatske, a Marlon Makwa promašio je oba bacanja. No, usprkos skoku Mateja Bošnjaka, Hrvatska u zadnjih pet sekundi nije uspjela uputiti šut i morala je potpisati poraz.

Kod izabranika Ivana Tomasa po 17 poena ubacili su Bošnjak (10 skokova) i Vito Kučić, 16 je dodao Tomislav Buljan s devet skokova i Menalo s osam poena, od čega šest u samoj završnici.

Kod Belgije je daleko najbolje ime bio Thijs De Ridder s 28 ubačaja i 15 skokova, a Makwa je dodao 12.

Hrvatska tako s omjeroom 1-2 zauzima treće mjesto u skupini A ispred Slovenije i u četvrtfinalu će na Italiju. Taj je susret na rasporedu u Podgorici u srijedu.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!