Ostali sportovi

Barty: 'Volim golf, ali nemam namjeru profesionalno se baviti sportom'

HINA, Matej Kačan • utorak, 19.07.2022.
Barty: 'Volim golf, ali nemam namjeru profesionalno se baviti sportom'
Foto: EPA

Nekadašnja prva tenisačica svijeta, odnedavno umirovljena Ashleigh Barty neće se profesionalno baviti golfom, niti ikojim drugim sportom premda joj je golf drag hobi...

Iako su za to postojale određene naznake donedavno najbolja svjetska tenisačica, Australka Ashleigh Barty, ne namjerava se profesionalno baviti golfom.

"Volim golf i to mi je jedan od dražih hobija, ali sigurno neće postati moj posao. Nemam namjeru za to i ne osjećam potrebu profesionalno se baviti bilo kojim sportom", rekla je Barty, a prenosi novinska agencija afp.

U ožujku ove godine, posve neočekivano, Barty se od tenisa oprostila kao najbolja svjetska igračica te tenisačica koja je u karijeri osvojila tri Grand Slam krune. Najbolja je bila 2019. u Roland Garrosu, 2021. u WImbledonu te na početku ove godine, na Australian Openu. Uz to ima i naslov pobjednice u parovima na US Openu, kao i finala u parovima na preostala tri Grand Slam turnira.

"Golf volim i mogu ga izjednačiti kao izlazak vani s prijateljima. Ali, kao nešto više od toga, hvala ne", rekla je Barty koja je i ranije, dok je igrala tenis, postizala određene uspjehe u golfu na turnirima nižeg ranga. Uostalom je sam Tiger Woods, legendarni golfer, prilikom ekshibicijskog meča s Australkom naglasio kako "Barty ima sjajnu ruku".

Tijekom teniske karijere 26-godišnja Barty je odradila i jednu sezonu u australskom kriket prvenstvu za žene, a nakon odlaska iz tenisa objavila je seriju dječjih knjiga pod nazivom "Mala Ash".

FOTO: EPA/Jono Searle

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!