Ostali sportovi

Organizatori odredili termin OI u Los Angelesu, sve je gotovo do kraja srpnja

HINA, Matej Kačan • utorak, 19.07.2022.
Organizatori odredili termin OI u Los Angelesu, sve je gotovo do kraja srpnja
Foto: EPA

Poznat je termin održavanja Olimpijskih igara koje će se za šest godina održati u Los Angelesu. Igre će se održavati u drugoj polovici srpnja i trajat će 17 dana...

Organizatori ljetnih Olimpijskih igara 2028. godine, a to je grad Los Angeles, odredili su datum održavanja tog najvećeg sportskog događaja. Los Angeles će 2028. ugostiti svjetske sportaše od 14. do 30. srpnja.

To je nešto ranije u odnosu na minule igre u Tokiju i nadolazeće u Parizu. Naime, kod tih Igara nekakav je standard bio da se igre održavaju od zadnjih dana sprnja do prve polovice kolovoza.

Spomenute datume potvrdio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, a prenosi novinska agencija sta. Svečana ceremonija otvaranja Igara održat će se 14. srpnja na SoFi stadionu, a recimo i kako će isti grad ugostiti Paraolimpijske igre koje će početi 15. kolovoza.

"Spoznaja datuma održavanja Igara sada gradu Los Angelesu daje čvrst rok kada će morati biti spreman za najveći sportski događaj", na konferenciji je spomenula Nicole Hoevertsz, izvršna direktorica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK).

No, u Los Angelesu ne namjeravaju veliku gradnju novih sportskih objekata već će pokušati maksimalno smanjiti ukupne troškove i iskoristiti sve što mogu od postojeće infrastrukture. Inače, projicirani proračun Igara je oko 6,8 milijardi eura.

Podsjetimo kako je Los Angeles do sada dva puta bio domaćin ljetnih Olimpijskih igara i to 1932. te 1984. godine. Do OI u Los Angelesu 2028. domaćin će Igrama još biti Pariz 2024. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!