Košarka

Očekivana odluka: Mario Hezonja napustio Uniks, očekuje se potvrda novog angažmana

Branimir Korać • utorak, 19.07.2022.
Očekivana odluka: Mario Hezonja napustio Uniks, očekuje se potvrda novog angažmana
Foto: Damir Senčar/HINA

Mario Hezonja neće sljedeće sezone nositi dres Perasovićevog Uniks Kazana. Očekivana odluka, a Hezonja se dovodio u kontekst madridskog Reala koji bi mogao biti njegova nova sredina...

U Uniksu iz Kazana Mario Hezonja igrao je odličnu košarku i klub napušta kao MVP VTB titule i najbolji igrač Uniksa prošle sezone.

U 30 utakmica u VTB ligi Hezonja je prosječno bilježio 18.9 poena, 7.2 skokova, 3.1 asistenciju i 2.2 ukradene lopte za 31 minutu prosječno na parketu.

No nakon što je krenula ruska invazija na Ukrajinu, sve glasnije se spominjalo kako neće i naredne sezone ostati u klubu, španjolski mediji objavili su kako je sve dogovorio s Real Madridom što je Hezonja kasnije demantirao.

Međutim nije tajna da Madriđani imaju želju dovesti Hezonju, a nakon što je napustio Uniks, ne postoje zapreke da se to i ostvari.

Za očekivati je kako bi se ubrzo mogla dogoditi potvrda novog angažmana, vrijeme će pokazati hoće li to uistinu biti madridski Real.

"Hvala Uniks! Bilo je zadovoljstvo biti dio ove momčadi u prošloj sezoni. Bili smo na putu za mnogo veće stvari dok nas nesretne okolnosti nisu zaustavile. Borili smo se do kraja i ponosan sam na svakog pojedinca zbog predanosti i napornog rada. Svim srcem hvala!", poručio je Hezonja na odlasku.

Hrvatski reprezentativac dosad je nastupao za Dubrovnik, Zagreb, Barcelonu, Orlando Magic, New York Knicks, Portland Trail Blazers, Panathinaikos i Uniks.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!