Nogomet

Nije samo Dinamo podbacio, bilo je još iznenađenja, Hrvati bilježili asistencije

Branimir Korać • srijeda, 20.07.2022.
Nije samo Dinamo podbacio, bilo je još iznenađenja, Hrvati bilježili asistencije
Foto: EPA

Nisu bili baš očekivani rezultati prvih utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Nije samo Dinamo kiksao, još neki su upisali neočekivane rezultate...

Danski Midtjylland bio je veliki favorit protiv AEK Larnake, ali je kiksao. Odigrao je kod kuće 1:1, ne samo da nije uspio doći do pobjede, nego je u završnici čak i gubio.

Danci su bili bolji, nizali prilike, ali nisu mogli do gola, a onda je u 81. minuti bivši igrač Hajduka Adam Gyurcso zabio za 0:1. Samo tri minute trajalo je slavlje gostiju, Erik Sviatchenko ipak je poravnao na 1:1.

Još jedno iznenađenje priredio je Žalgiris koji je u Vilniusu svladao Malmö s 1:0. Šveđani su odigrali lošu utakmicu, Žalgiris je bio hrabar i dobar te je zaslužio pobjedu. U 49. minuti Petar Mamić proigrao je Ouregu koji zabija za pobjedu.

Mamić je odigrao cijelu utakmicu dok je Josip Tadić ušao u završnici susreta.

Dvostruki asistent bio je i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Ozobić koji danas igra za A reprezentaciju Azerbajdžana. On je asistirao Kadyju i Wadji za odlazak Qarabaga na 2:0. Wadji je kasnije dodao još jedan pogodak, ali s druge strane zabijali su Kamberi i Kryeziu te donijeli Zürichu podnošljiviji poraz 3:2.

Dinamo nakon Škupija, ide na Ludogorec ili Shamrock Rovers. Nakon prve utakmice Ludogorec ima 3:0 i izvjesno je da će nastaviti natjecanje u trećem pretkolu Lige prvaka. Pieros Sotiriou bio je dvostruki strijelac, a jedan gol dodao je Igor Thiago.

Pjunik i Dudelange na papiru su najskromniji par, a Luksemburžani su se pobjedom u Armeniji približili prolazu i osiguravanju ostanka u Europi do zime. Pobjedu gostima donio je Samir Hadji golom iz kaznenog udarca. Filip Bojić igrao je do 78. minute.

Još jedno iznenađenje priredio je Linfield koji je s 1:0 bio bolji od Bodo/Glimta. Kirk Millar zabio je za veliku pobjedu Sjevernih Iraca u 83. minuti.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Midtjylland - AEK Larnaka 1:1
Žalgiris - Malmö 1:0
Qarabag - Zürich 3:2
Ludogorec - Shamrock Rovers 3:0
Pjunik - Dudelange 0:1
Linfield - Bodo/Glimt 1:0

FOTO: EPA/Henning Bagger

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Pjunik1:0Dudelange
Qarabağ3:2Zürich
Žalgiris Vilnius1:0Malmö
Ludogorec Razgrad3:0Shamrock Rovers
Midtjylland1:1AEK Larnaca
Linfield1:0Bodo/Glimt
Dinamo2:2Škupi
Škupi0:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.07.2022. u 12:10
    dinamo prvo mora proći shkupi da bi išao na ludogorec ili shamrock roverse. znači, dinamo ILI shkupi ide na ludogorec ili shamrock roverse.
    cameosis