Vodeni sportovi

Vaterpolsko EP se bliži, bazeni u Spaladium Areni polako se 'slažu'

Sportnet • srijeda, 20.07.2022.
Vaterpolsko EP se bliži, bazeni u Spaladium Areni polako se 'slažu'

Kraj kolovoza i početak rujna termini su kad će Split ugostiti EP vaterpolista, a radovi na montaži privremenih bazena u Spaladium Arenu u punom su jeku...

Spaladium Arena kao središnje mjesto zbivanja 35. Europskog prvenstva u vaterpolu koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. godine, polako dobiva obrise prave vaterpolske pozornice. U tijeku je montaža ugradbenih bazena koji će krajem ljeta ugostiti creme de la creme europskog vaterpola i iznjedriti nove europske prvakinje i prvake.

"Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen. Montaža će trajati točno mjesec dana, nakon čega će uslijediti i završni radovi, a sve kako bi svim sudionicima, ali i posjetiteljima omogućili da uživaju u pravom spektaklu krajem ljeta u srcu Dalmacije", istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

U Spaladium Areni već na veliko odzvanjaju zvona mehanizacije, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2.20 metara što daje ukupan kapacitet za 1980 kubika vode koja će ga napuniti. U maloj dvorani Spaladiuma bit će i manji bazen za zagrijavanje ekipa, dužine 25, širine 18 metara, s dubinom također 2.20 metara. Volumen malog bazena iznosi 990 kubika.

Dok bazeni dobivaju svoje konture, podsjećamo da su ulaznice za vaterpolski spektakl u suorganizaciji LEN-a i Hrvatskog vaterpolskog saveza u prodaji online i na svim prodajnim mjestima Adriaticketa. Za sve željne nezaboravnog doživljaja, kao i one koji žele biti jedan dio mozaika Europskog prvenstva, pozivamo da nam se pridruže i ispune prijavnicu za volontiranje ovdje.

Pozornica u Spaladiumu se slaže, maskota Roko je u punom pogonu, svakodnevno na zadatku sudjeluje u radovima te jedva čeka dolazak brojnih navijačica i navijača sa svih strana Europe, selfieje, autograme i puno dobre zabave. I zato, budite i vi dio ove veličanstvene vaterpolske priče krajem ljeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • unixHR20.07.2022. u 12:37
    1980 litara vs 1980 kubika...tu je to negdje :D :D :D
    unixHR