Košarka

Kapetan definitivno napustio Cibonu: Roko Prkačin učit će od Garcije Renesesa i Gasola

Branimir Korać • srijeda, 20.07.2022.
Kapetan definitivno napustio Cibonu: Roko Prkačin učit će od Garcije Renesesa i Gasola
Foto: FaH

Roko Prkačin ima novi klub. Sada već bivši kapetan Cibone i aktualni hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor s Gironom...

Između puno ponuda koje su stizale, Roko Prkačin odlučio se za onu Girone i na prvi pogled čini se kako je dobro izabrao jer će imati od koga učiti.

Trener Girone je slavni Španjolac Aito Garcia Reneses koji jako dobro radi i s mladim igračima, a u dresu Girone nastupa i sjajni španjolski centar Marc Gasol.

Prkačin je do samog kraja ostao u Ciboni te se nadao povoljnom raspletu, ali nema nikakvih naznaka da stvari idu nabolje, igrači više ne mogu čekati i logično je da pronalaze nove sredine.

Prkačin je preselio u klub u kojem će imati prostora i što je najcvažnije imat će od koga učiti i napredovati.

Ono što je tužno je da svi ubiru vrhnje, a Cibona je propala umjesto da je sama zaradila, a u momčadi koja je imala, imala je jedinstvenu priliku popraviti financijsku sliku.

Napomenuo je to i Aco Petrović koji je ustvrdio:

"Na stranu što Aito već odavno opservira Roka Prkačina, ali nije li i Girona namirisala biznis? Ako sljedeće godine Roko prođe na draftu, tko ubire 675 tisuća dolara?"

Naravno, Girona.

A Cibona umjesto da je ubrala novac na odštetama za igrače, što je višestruko više od dugovanja koja je imala prema njima, klizi u stečaj. Jednostavno neshvatljivo.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!