Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice krenule sa završnim pripremama za Challenger Cup

Sportnet • srijeda, 20.07.2022.
Hrvatske odbojkašice krenule sa završnim pripremama za Challenger Cup

Hrvatske odbojkaške reprezentativke ubacile su u petu brzinu. Počela je zadnja faza priprema pred početak prestižnog FIVB Challenger Cupa koji se na ŠC Višnjik igra od četvrtka, 28. srpnja pa do nedjelje 31. srpnja.

Hrvatska reprezentacija u ovoj knockout formi turnira nada se pobjedama te lovi Ligu nacija.

"Do sad smo radili na tehničkim finesama, a sada kreće usavršavanje taktike i priprema za prvog protivnika. Protiv reprezentacije Kazahstana igrat ćemo prvu utakmicu. Sve momčadi koje sudjeluju na Challenegr Cupu iznimno su dobre. No, mi se moramo fokusirati na prvu utakamicu s obzirom na to da je to knockout faza. Cilj nam je doći do finala i osvojiti Challenger Cup", izjavila je Klara Perić.

Uz Hrvatsku, na Cupu će igrati i reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Kameruna, Belgije, Francuske te Kazahstana s kojima prvu utakmicu igraju u četvrtak, 28. srpnja u 20 sati.

"Četvrtak nam je posljedni dan odmora. trebamo se dobro odmoriti, napuniti baterije pred posljedni pripremni tjedan. Prije nekoliko dana stavljen nam je taraflex, to je podloga na kojoj ćemo odigrati sve službene utakmice. Puno nam znači da smo dobili podlogu kako bi se mogli što bolje prilagoditi prije samih utakmica. Atmosfera u momčadi je odlična, nemamo prevelikih ozljeda i svi smo spremni te željni dobre igre. Nadamo se da ćemo pružiti odličnu predstavu pred punim Višnjikom", zaključila je Beta Dumančić.

Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!