Nogomet

Đurasek potpisao za Šahtar, Srna poručio: 'S njim ćemo biti jači'

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.07.2022.
Đurasek potpisao za Šahtar, Srna poručio: 'S njim ćemo biti jači'

Dolaskom na klupu Šahtara Igora Jovićevića i jedan hrvatski igrač već je stigao u klub. Riječ je o Nevenu Đuraseku koji je bio Jovićevićeva želja...

Neven Đurasek stavio je potpis na dvogodišnji ugovor sa Šahtarom. Đuraseku je to bez dvojbe transfer karijere, dobio je priliku zaigrati u velikom klubu na velikoj sceni.

"Bio sam jako sretan kada sam saznao za interes Šahtara, velika je privilegija igrati u ovakvom klubu. Već sam igrao pod vodstvom Igora Jovićevića i dijelom sam zbog njega i odlučio doći iako bih prihvatio ponudu Šahtara i da nije on u klubu", rekao je Đurasek.

Pohvale za Đuraseka stigle su i od strane novog trenera Šahtara,.

"On je vrlo zrela osoba za svoje godine, emocionalno stabilan, može pokazati svoje najbolje kvalitete u teškim uvjetima. Kada se ishod utakmice odlučuje na nogometnom terenu, on može preuzeti inicijativu. Svoju zrelost, smirenost i racionalnost Neven je izvan terena pokazao i u prvim danima ruske agresije na Ukrajinu. To pokazuje da se na njega kao osobu može računati. I kao igrača ga poznajem dugo jer smo neko vrijeme bili u rezervnoj momčadi zagrebačkog Dinama."

Važnu ulogu u njegovom dovođenju imao je i Darijo Srna.

"Ovo je prvi potpis od početka rata i siguran sam da će biti dobar transfer. Neven je nogometaš koji je prošao sve selekcije Hrvatske, školu zagrebačkog Dinama, a prošle se sezone dokazao u Dnipru-1, on je igrač kakvog trebamo. Dolaskom trenera Jovićevića, Đurasek mu je bio velika želja, saslušali smo ga i složili se s njim da Neven dođe u Šahtar. On je nogometaš koji ne gubi loptu, što je danas jako važno. On je broj osam, voli igrati nogomet, Šahtarov nogomet, jako odgovara našoj igri. S njim ćemo biti jači."

FOTO: Šahtar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!