Košarka

Mladi hrvatski košarkaši sjajni protiv Italije, visokom pobjedom izborili četvrtfinale!

Branimir Korać • srijeda, 20.07.2022.
Mladi hrvatski košarkaši sjajni protiv Italije, visokom pobjedom izborili četvrtfinale!

Izabranici Ivana Tomasa odigrali su jako dobru utakmicu protiv Italije i glatkom pobjedom 88:72 izborili su mjesto u četvrtfinalu Europskog prvenstva do 20 godina...

Vrlo dobar meč odigrala je mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina u osmini finala Europskog prvenstva u Podgorici. Odigrala je jako dobro, neopterećeno, bez pritiska i na kraju je zasluženo slavila.

Hrvatska je od početka djelovala odlično, vrlo razigrano, u prvoj dionici ubacila je 32 poena, a dobrom obranom i sjajnim zatvaranjem skoka stvarala je Italiji velike probleme.

Do odlaska na odmor nije značajnije podigla razliku, ali zato je u trećoj dionici ponovno briljirala i tu u potpunosti riješila pitanje pobjednika.

Italija je u zadnjoj četvrtini samo smanjila razliku, ali to nije značajnije utjecalo na ishod ovog dvoboja.

Hrvatska je bila jako dobra, borbena i agresivna. Nije bilo izgubljene lopte, za svaku se borilo i odigrala je baš onako kako uvijek mora igrati.

Još jednom se istaknuo sjajni Tomislav Buljan s 19 poena i 12 skokova, sada već bivši igrač Zadra izrasta u jednu od glavnih zvijezda turnira.

Osim njega vrlo dobar posao odradili su i Vito Kučić koji je upisao 15 poena, Juraj Pleadin s 12 poena i pet asistencija, ali i Mladen Tomašević koji je s osam poena i šest skokova dao doprinos s klupe.

Kod Italije po 15 poena upisali su Matteo Librizzi i Leonardo Okeke (11 skokova).

U četvrtfinalu će Hrvatska igrati protiv domaćina Crne Gore ili Češke.

Europsko prvenstvo U-20, osmina finala:
Hrvatska - Italija 88:72

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!