Košarka

Nema odmora: Giannis natuknuo dolazak na Eurobasket

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 21.07.2022.
Nema odmora: Giannis natuknuo dolazak na Eurobasket
Foto: EPA

Jesenski Eurobasket u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj trebao bi biti prepun najvećih NBA zvijezda iz Europe, a dolazak je natuknuo i Grk Giannis Antetokounmpo...

Giannis Antetokounmpo, ponajbolji košarkaš današnjice, trebao bi odjenuti dres grčke reprezentacije i zaigrati za nju na Europskom prvenstvu koje se održava ove godine od 1. do 18. rujna.

Domaćini Eurobasketa bit će Češka, Gruzija, Italija i Njemačka, a premda dolazak Antetokounmpa nije službeno potvrđen očekuje se kako je sam košarkaš u velikoj mjeri naznačio svoje nakane u idućim mjesecima.

Naime, 27-godišnji Antetokounmpo, inače igrač Milwaukee Bucksa, je objavio vlastitu sliku u dresu reprezentacije Grčke te je pored nacionalne zastave napisao - uskoro. U posljednjih osam godina Giannis nosi dres Grčke za koju je ukupno skupio 49 nastupa, a posljednji je nastup upisao na Svjetskom prvenstvu prije tri godine u Kini.

S Grčkom još uvijek čeka medalju na velikom natjecanju, a podsjetimo i kako je prije dvije sezone Antetokounmpo bio najbolji igrač finalne NBA serije u kojoj je njegov Milwaukee svladao Phoenix i postao prvak.

Moguće je da će Antetokounmpo zaigrati za Grčku i krajem kolovoza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Srbije i Belgije, a recimo kako je Grčka na EuroBasketu smještena u skupini C gdje se nalazi i Hrvatska. Suparnici će im još biti Italija, Estonija, Ukrajina i Velika Britanija.

FOTO: EPA/CJ Gunther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!