Tenis

Mladom Talijanu posljednja pozivnica za glavni ždrijeb umaškog turnira

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 21.07.2022.
Mladom Talijanu posljednja pozivnica za glavni ždrijeb umaškog turnira

Talijanski tenisač Luca Nardi dobio je posljednju, treću pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, a ovom će 18-godišnjaku to biti prilika za prvu pobjedu na ATP Tour nakon što se iskazao na razini seniorskih ITF turnira i ATP Challengera.

Nardi je, prije naime, svog 17. rođendana osvojio prvi ITF naslov u seniorskoj konkurenciji, a ove je godine osvojio i prva dva naslova na ATP Challengerima, u talijanskom Forliju i švicarskom Luganu, oba na tvrdoj podlozi na kojoj najviše voli igrati.

U travnju ove godine je prvi put zaigrao i na hrvatskom tlu u seniorskoj konkurenciji, kad je na splitskom Challengeru iz kvalifikacija došao do četvrtfinala.

Na razini ATP Toura je odigrao tri meča i sva tri izgubio: 2020. u Antwerpenu od Amerikanca Marcosa Girona, ove godine na rimskom Mastersu od Britanca Camerona Norrieja te prije dva dana u Hamburgu od Španjolca Pabla Carreno-Buste, nakon što je preko kvalifikacija došao do glavnog ždrijeba.

Bio je na korak do plasmana u glavni ždrijeb ovogodišnjeg Roland Garrosa, ali je u trećem kolu poražen od Španjolca Zapate Mirallesa.

Trenutačno se nalazi na 169. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, što mu je najbolji renking u karijeri.

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!