Košarka

HKS pronašao Amerikanca za Eurobasket, dolazi prošlosezonski član Albe

Branimir Korać • petak, 22.07.2022.
HKS pronašao Amerikanca za Eurobasket, dolazi prošlosezonski član Albe
Foto: FaH

Hrvatski košarkaški savez u potrazi je za američkim bekom koji bi pomogao reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Odluka je navodno pala na Jaleena Smitha koji je prošle sezone igrao jako dobro u dresu berlinske Albe...

Hrvatska košarkaška reprezentacija trebala bi na Europskom prvenstvu ove godine biti jača za američkog beka Jaleena Smitha, prošlosezonskog igrača Albe koji se spominje u kontekstu Fenerbahčea za narednu sezonu.

Kako tvrdi Večernji list Smith je izbor HKS-a, riječ je o odličnom braniču koji bi svakako moguo biti od pomoći i to na pozicijama i jedan i dva.

Smith je od 2017. godine u Njemačkoj, nastupao je za Heidelberg i Ludwigsburg, a prošle sezone igrao je jako dobro u Albi i opravdao visok renome s kojim je stigao iz Ludwigsburga kao MVP lige.

U njemačkom prvenstvu prošle sezone je prosječno bilježio 10.6 poena i 3.7 asistencija, a posebno dobro odigrao je zadnju utakmicu finalne serije protiv Bayerna koju je zaključio s 23 poena i tricom 6/7.

Očekuje se i službena potvrda od strane Saveza koji mora ishoditi prvo sve moguće dozvole, znači i državljanstvo za Smitha.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!