Nogomet

[VIDEO] Nastupi trojice Hrvata, Arsenal deklasirao gradske rivale, Haalandov gol u debiju

Matej Kačan • nedjelja, 24.07.2022.
[VIDEO] Nastupi trojice Hrvata, Arsenal deklasirao gradske rivale, Haalandov gol u debiju
Foto: EPA

Osim Barcelone i Reala, još su dva velika dvoboja velikana odigrana na SAD turnejama klubova. U londonskom dvoboju briljirao je Arsenal protiv Chelseaja, a prvi put za City mrežu je tresao Erling Haaland...

Nekoliko dana kasnije zbog ozljede stigao je debi Erlinga Haalanda za Manchester City na turneji u SAD i odmah je Norvežanin pokazao što su Građani doveli. Prvi susret bio je protiv Bayerna, momčadi koju Haaland jako dobro poznaje.

U korist mu je išla ta činjenica da je već navikao zabijati bundesligašima pa je tako bilo i u 12. minuti susreta kad je odigrana krasna lopta De Bruynea za Grealisha, a ovaj niskom pronalazi Haalanda u petercu za gol.

1:0 ostalo je i do kraja za City. Na legendarnom Lambeau Fieldu u Green Bayu nastupila su i dvojica Hrvata, Josip Stanišić i Gabriel Vidović u igru su ušli u 77. minuti.

Igrao je i Mateo Kovačić u teškom porazu svog Chelseaja u Orlandu. Gradski rival Arsenal odigrao je sjajno i do Kovačićevog ulaska u igru početkom drugog dijela već je bilo 2:0 golovima Martina Odegaarda i Gabriela Jesusa.

U drugom dijelu konačnih 4:0 postavili su Bukayo Saka u 66. minuti i Lokonga pred sam kraj, u trećoj minuti nadoknade.

FOTO: EPA/Javad Parsa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!