Ostali sportovi

Odbojakšice svladale Tursku u pripremama za zadarski Challenger Cup

Sportnet • nedjelja, 24.07.2022.
Odbojakšice svladale Tursku u pripremama za zadarski Challenger Cup

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija priprema se za nastup na FIVB Challenger Cupu na domaćem terenu u Zadru, a u sklopu tih priprema svladala je reprezentaciju Turske u četiri seta...

Hrvatske odbojkašice pobijedile su reprezentaciju Turske odličnim rezultatom 3-1 (25:20, 26:24, 25:19, 26:28) u prvoj od tri prijateljske utakmice ususret FIVB Challenger Cupu koji se u zadarskom ŠC Višnjik igra od četvrtka, 28. pa do nedjelje 31. srpnja.

Hrvatice su od samog starta pokazale izvrsnu pripremljenost te pobjedom nad Turskom jasno pokazale kako će bez sumnje biti jedan od najjačih protivnika na nadolazećem turniru.

"Odigrale smo dobru utakmicu. Imale smo malih oscilacija na kojima još moramo poraditi, međutim za prvu prijateljsku utakmicu u ovakvom sastavu solidno smo odigrale", izjavila je kapetanica reprezentacije Samanata Fabris.

Ususret Challenger Cupu Hrvatska će odigrati još dvije prijateljske utakmice, a potom slijedi početak Cupa na kojem će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Portorika, Kolumbije, Češke, Kameruna, Belgije, Francuske te Kazahstana. Svoju prvu utakmicu u borbi za osvajanje Cupa i promaknuće u FIVB odbojkašku ligu nacija hrvatska će reprezentacija igrati protiv Kazahstana u četvrtak, 28. srpnja u 20 sati.

"Ovo je bila prva utakmica koju smo zajedno odigrale nakon malo dužeg vremena. Pobijedile smo dosta dobru ekipu Turske i zadovoljne smo rezultatom. Prvenstveno smo pokazale dobru obranu i bile mentalno na dobroj razini. Ima tu još puno stvari na kojima trebamo raditi, a probat ćemo ih poboljšati u današnjoj i sutrašnjoj prijateljskoj utakmici", zaključila je reprezentativka Lucija Mlinar.

Za Hrvatsku će na FIVB Challenger Cupu igrati: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!