Tenis

Prižmić poražen u finalu juniorskog Europskog prvenstva

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 24.07.2022.
Prižmić poražen u finalu juniorskog Europskog prvenstva

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić nije uspio u naumu da na turnir u Umag stigne s titulom europskog juniorskog prvaka jer je poražeen u finalu...

Hrvatski juniorski reprezentativac Dino Prižmić nije uspio osvojiti naslov europskog prvaka do 18 godina, jer ga je u nedjeljnom finalu turnira u švicarskom Klostersu sa 6:2, 6:3 pobijedio Belgijac Gilles Arnaud Bailly.

Nakon što je u subotnjem polufinalu u dva seta svladao četvrtog juniora svijeta i prvog nositelja EP-a, Čeha Jakuba Menšika, 16-godišnji Splićanin takvu igru nije uspio ponoviti u finalnom dvoboju protiv vršnjaka iz Belgije.

Treći nositelj i ovogodišnji finalist juniorskog Roland Garrosa bio je bolji od desetog juniora svijeta, kojega u nadolazećem tjednu očekuje debitantski nastup na razini ATP Toura, jer je dobio pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu.

Prižmić je na subotnjem ždrijebu za suparnika u prvom kolu umaškog ATP turnira dobio 81. tenisača svijeta, 25-godišnjeg Španjolca Bernabu Zapatu Mirallesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!