Vodeni sportovi

Veliki udarac za hrvatsku reprezentaciju, Ante Vukičević otpao za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • nedjelja, 24.07.2022.
Veliki udarac za hrvatsku reprezentaciju, Ante Vukičević otpao za Europsko prvenstvo

Ivica Tucak na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj ove godine neće moći računati na važnog člana reprezentacije Antu Vukičevića...

Od 27. kolovoza do 10. rujna u Splitu se održava Europsko prvenstvo u vaterpolu, a Ivica Tucak neće imati na raspolaganju igrača od velikog povjerenja Antu Vukičevića koji propušta Euro zbog zdravstvenih problema..

"Na žalost, vijesti nisu dobre što se tiče Ante i reprezentacije. Liječnik u Francuskoj je preporučio Anti mirovanje sljedeća 2-3 tjedna, pa potom dodatne pretrage. Naša se liječnička služba na čelu s dr. Pivalicom također dakako posvetila Anti Vukičeviću, te i dalje stoji naša želja da dodatne sve pretrage obavi i u Hrvatskoj. No neovisno tomu, ono što jest sigurno da je na žalost Ante otpao za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu", istaknuo je Tucak za stranicu HVS-a.

Hrvatska je već na Svjetskom prvenstvu bila pomlađena i s puno debitanata, a sada je otpao jedan od iskusnijih.

"Ne trebam ni pojašnjavati koliko nam to stvara dodatnih problema i koliki je to udarac. Riječ je o igraču koji je sastavni, neizostavan dio ove reprezentacije od 2017. Nakon svih prijašnjih odlazaka starijih, iskusnih igrača nakon Olimpijskih igara u Tokiju, ovo je doista udarac koji nam dodatno komplicira stanje."

Kako piše HVS Vukičeviću je tijekom odmora nakon Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, pozlilo za boravka u Marseilleu. Bio je nakratko izgubio svijest, što je bio signal za nužnost detaljnih liječničkih pretraga.

FOTO: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!