Tenis

Hamburg Ćoriću donio lijepi skok, napredovale i Vekić i Konjuh

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 25.07.2022.
Hamburg Ćoriću donio lijepi skok, napredovale i Vekić i Konjuh
Foto: FaH

Ponedjeljak je donio nove ATP i WTA ljestvice na kojima su se hrvatski predstavnici dosta pomicali, a najveći je skok zabilježio Borna Ćorić...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 16. poziciju na novoj ATP ljestvici, dok je Borna Ćorić napredovao za čak 36. mjesta i sad je 147. tenisač svijeta. Prvi hrvatski reket je ostao na 16. mjestu nove ATP ljestvice premda nije igrao.

Ćorić je pak proteklog tjedna igrao u Hamburgu, ali je nažalost zbog ozljede predao meč četvrtfinala protiv Alexa Molcana kod rezultata 7:6 (7), 2:0 za Slovaka. Ćoriću je to bilo prvo ATP četvrtfinale nakon 18 mjeseci i prvo nakon povratka poslije duge stanke izazvane operacijom ramena.

Nakon rezultata u Hamburgu, Borna je napredovao za 36 mjesta i sada je 147. tenisač svijeta. Nino Serdarušić je pao za četiri stepenice, na 175. mjesto, dok je Borna Gojo sad na 196. mjestu, što je pad za 15 pozicija.

Što se WTA ljestvice i hrvatskih predstavnica tiče, najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je za jedno mjesto na novoj WTA ljestvici i sad je 56. tenisačica svijeta.

Donna Vekić i Ana Konjuh napredovale su za tri odnosno dva mjesta. Vekić je sad na 85. poziciji, dok je Ana Konjuh dva koraka iz nje. U TOP 200 nalazi se i Tara Würth na 161. mjestu, što je pad za tri pozicije.

Na pragu ulaska među 200 najboljih je i Tena Lukas na 207. mjestu, što je dva koraka bolji plasman u odnosu na prošli tjedan.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!