Tenis

Kolumbijac zaustavio Fogninija na startu umaškog turnira

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.07.2022.
Kolumbijac zaustavio Fogninija na startu umaškog turnira
Foto: EPA

Prvog dana ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu iz turnira je ispao 35-godišnji Talijan Fabio Fognini, tenisač koji je turnir na umaškoj zemlji osvojio 2016. godine.

Od Fogninija, inače 54. tenisača s ATP ljestvice, bolji je bio Kolumbijac Daniel Galan, 99. igrač na svijetu, sa 6:3, 5:7, 6:3. U drugom setu meča Fognini je imao sigurnih 5:2, ali je kolumbijski tenisač došao na 5:5 te je prijetio ovaj meč zaključiti u dva seta.

No, Fognini je ipak uspio izjednačiti na 1-1 u setovima, ali je vrlo brzo upao u probleme u trećem setu jer je imao zaostatak 1:4. Uspio je doći do 3:4, ali i potom izgubiti dva gema u nizu za brzi oproštaj od turnira u Umagu.

Ranije su drugo kolo turnira osigurali Talijan Giulio Zeppieri i Španjolac Roberto Carballes Baena. Mladi 20-godišnji Talijan Zeppieri bio je bolji od Argentinca Pedra Cacchina s 3:6, 6:1, 6:4. Upravo će Zeppieri pokušati osvetiti svog starijeg sunarodnjaka Fogninija budući će u idućem kolu igrati protiv Galana.

U dva seta je prvu prepreku na turniru riješio omaleni Španjolac Carballes Baena koji je bio bolji od Švicarca Henrija Laaksonena sa 6:4, 7:5.

ATP Umag, 1. kolo:
Giulio Zeppieri (Ita) - Pedro Cachin (Arg) 3-6, 6-1, 6-4
Roberto Carballes Baena (Špa) - Henri Laaksonen (Švi) 6-4, 7-5
Daniel Galan (Kol) - Fabio Fognini (Ita/7) 6-3, 5-7, 6-3

Parovi, 1. kolo:
Nicolas Barrientos / Miguel Angel Reyes-Varela (Kol/Mek) - Andre Goeransson / Ben McLachlan (Šve/Jap) 3-6, 6-2, 10-4

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!