Ostali sportovi

Sve za ostanak Bearsa: Chicago preuređuje i dodaje krov na stadion

HINA, Matej Kačan • utorak, 26.07.2022.
Sve za ostanak Bearsa: Chicago preuređuje i dodaje krov na stadion

S obzirom na činjenicu da Chicago Bearsi za četiri godine imaju pravo raskinuti ugovor i napustiti sadašnji stadion, grad Chicago je u nastojanju da se to ne dogodi najavio velike zahvate na infrastrukturi...

U nastojanju da zadrži NFL momčad Chicago Bearse uz obalu jezera Michigan, grad Chicago je najavio 2.2 milijarde dolara vrijedno preuređenje stadiona Soldier Field.

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot otkrila je planove da se Soldier Field pretvori u stadion s krovom kako bi se modernizirao sadašnji dom Bearsa, te nogometnog kluba Chicago Fire koji igra u Major League Soccera.

"Moramo ulagati u Soldier Field. Ovaj stadion mora biti cjelogodišnja destinacija", rekla je Lightfoot istaknuvši kako bi se dio novaca namaknuo prodajom prava na ime stadiona.

"Moramo poboljšati iskustvo navijača. I to je upravo ono što nam je cilj", dodala je.

Posljednjih se godina nagađa kako bi se Bearsi mogli preseliti na novi stadion u predgrađu Chicaga, Arlington Heights na mjestu nekadašnje trkaće staze Arlington Park koja je zatvorena 2021. i planirana za preuređenje.

Bearsi su u rujnu prošle godine potpisali kupoprodajni ugovor o kupnji nekretnine za 200 milijuna dolara, a u ožujku su angažirali arhitektonsku tvrtku da izradi planove stadiona.

Najam Bearsa na Soldier Fieldu traje do 2033. godine, no 2026. imaju priliku raskinuti ugovor, međutim morali bi platiti 84 milijuna dolara kazne, izvijestio je Chicago Tribune.

"Medvjedi" igraju na Soldier Fieldu od 1971. nakon što su se tamo preselili s Wrigley Fielda. Soldier Field ima kapacitet od 61.500 gledatelja, što ga čini najmanjim stadionom u NFL-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviNFL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!