Ostali sportovi

Hrgovićev meč karijere na istoj priredbi kao i Usik - Joshua!

Matej Kačan • srijeda, 27.07.2022.
Hrgovićev meč karijere na istoj priredbi kao i Usik - Joshua!
Foto: FaH

Hrvatski teškaš Filip Hrgović imat će meč karijere za status obveznog IBF izazivača na istoj priredbi kao i meč čijeg će pobjednika izazvati ako svlada Kineza Zhanga...

Napokon je poznat datum i vrijeme meča Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga za status obveznog izazivača u IBF teškoj kategoriji. Meč koji je prvotno odgođen održat će se 20. kolovoza,iste večeri i na istoj priredbi kao i spektakl.

Naime, tog dana u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji bore se i Anthony Joshua te Oleksandr Usik pa će pobjednici ova dva meča iste večeri dogovarati i svoj novi meč za IBF titulu.

Najveći je ovo meč Filipove karijere za koji se duže sprema, a usprkos prvotnoj odgodi, Hrgović je spreman.

"Poštujem borca kakav je Zhang, pogotovo jer su se mnogi drugi mogli boriti protiv mene, a nisu. Respekt ostaje van ringa jer kad stupim u njega to će za mene biti posao kao i obično. Radit ću što najbolje radim, pokušati ga nokautirati", rekao je Hrgović.

"Ulog u ovoj borbi je ogroman. Ja sam borac koji pripada vrhu svoje divizije i oko toga neće biti dvojbe kad riješim Zhanga i svladam pobjednika meča Joshue i Usika", optimističan je u svom stilu Filip:

"Ulazim u vrhunac karijere i sad je pravo vrijeme da se borim protiv najboljih u diviziji. Postat ću teškaški prvak svijeta", najavio je.

I sam Zhang je uzbuđen zbog borbe i prilike da zaradi titulu obveznog izazivača.

"Radujem se borbi, moj tim i ja vrlo naporno radimo svakog dana za ovu borbu. Hrgović će biti najteži protivnik u mojoj profesionalnoj karijeri. Titula izazivača je razlog zašto mi je borba tako važna i bit ću u najboljoj formi ikad", kazao je Kinez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!