Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice spremne za početak Challenger Cupa i meč s Kazahstanom

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 27.07.2022.
Hrvatske odbojkašice spremne za početak Challenger Cupa i meč s Kazahstanom

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija sutra u 20 sati igra svoju prvu utakmicu FIVB Challenger Cupa koji se od 28. do 31. srpnja održava u zadarskom ŠC Višnjik.

Izbornik reprezentacije Ferhat Akbas i kapetanica Samanta Fabris otkrili su svoja posljednja razmišljanja, uzbuđenje i očekivanja prije susreta s Kazahstanom. Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i pomoćnica pročelnice za kulturu i sport grada Zadra Snježana Jurinić istaknuli su odličnu suradnju grada Zadra i Hrvatskog odbojkaškog saveza te važnost ovakvog velikog događaja za razvoj ove sportske i turističke destinacije.

"Ovo natjecanje velika je stvar za grad Zadar, zadarsku i hrvatsku odbojku. Ovo je povezivanje sporta i turizma. Sportskim klubovima donijet će benefit da vide kako to izgleda kada se organizira jedna međunarodna manifestacija. Gradu Zadru i županiji donijet će promociju sporta i turizma te Hrvatskoj promociju u međunarodnim medijima", istaknula je pomoćnica pročelnice za kulturu i sport grada Zadra Snježana Jurinić, dok je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković dodao: "Grad Zadar nam je pružio fenomenalne uvjete i na tome im se im se ovom prilikom zahvaljujem. Sedam ekipa bori se za jedno prestižno mjesto za ulazak u svjetsku ligu. Sutra počinjemo s Kazahstanom, utakmicu otvaramo u 20 sati. Do nedjelje nas još očekuju dvije utakmice, ukoliko pobijedimo sve ulazimo u VNL. Bio bi to prvi put u povijesti hrvatske odbojke da uđemo u jedno takvo prestižno natjecanje. Ekipa je spremna, svi su zdravi. Nadam se dobrom rezultatu."

Na turniru će uz reprezentaciju Hrvatske nastupiti reprezentacije Portorika, Kolumbije, Kazahstana, Češke, Belgije i Francuske. Ovo natjecanje ima značajnu težinu jer osvajanje FIVB Challenger Cupa donosi promaknuće u prestižnu FIVB odbojkašku ligu nacija 2023.

"Posljednjih 24 sata dijeli nas od prve utakmice protiv Kazahstana. Uzbuđenje se osjeća te jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Ovim putem bih pozvala sve da dođu na Višnjik, nadam se da ćemo pružiti dobru igru i zabavu", istaknula je kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris dok je izbornik Ferhat Akbas dodao: "Zahvaljujem Hrvatskom odbojkaškom savezu, ovdje imamo odlične uvjete za raditi. Challenger Cup je dobar turnir, pripremamo se dobro i naporno radimo. Igrali smo nekoliko prijateljskih utakmica s reprezentacijom Turske. Pripreme su bile uspješne i dati ćemo sve od sebe da osvojimo Challenger Cup kod kuće u Zadru."

Na turniru će se igrati dvije utakmice dnevno. Četvrtfinala bit će podijeljena između prvog i drugog dana natjecanja. Polufinale se igra 30. srpnja, a posljednji natjecateljski dan rezerviran je za borbe za medalje.

Ulaznice za Challenger Cup koji se igra u rashlađenoj dvorani Krešimir Ćosić mogu se kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!