Nogomet

Kod kuće se izblamirali i ispali Olympiakos i Malmö, Santinijev gol nije donio prolaz Zürichu

Branimir Korać • srijeda, 27.07.2022.
Kod kuće se izblamirali i ispali Olympiakos i Malmö, Santinijev gol nije donio prolaz Zürichu
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti drugog pretkola Lige prvaka. Najveće iznenađenje priredio je Žalgiris izbacivanjem Malmöa, a daleko nije niti Maccabijeva ogromna pobjeda u Grčkoj...

Nakon 0:0 u prvom dvoboju, Fenerbahče i kijevski Dynamo ponudili su golove u uzvratu, a nakon drame dalje idu Ukrajinci.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ali zato je nastavak susreta bio pun uzbuđenja.Prvo je u 53. minuti domaćin ostao s igračem manje zbog isključenja Ismaila Yukseka što koristi Vitali Buyalskyy i dovodi goste u vodstvo.

Tražili su domaćini poravnanje, u 70. minuti dobili i kazneni udarac, ali sjajni Buščan ga brani Eneru Valenciji. U 89. minuti, kada se već činilo da će Kijevljani proći dalje, Buščan nakon sjajnih obrana ipak griješi u istrčavanju što koristi Szalai i poravnava.

U produžecima se ipak osjetio igrač manje kod Fenerbahčea sve više i u 114. minuti Karavaev zabija za 2:1 i prolaz Ukrajinaca.

Nakon blamaže u Sjevernoj Irskoj, Bodo/Glimt je na svom stadionu s čak 8:0 slavio protiv Linfielda. Vrlo rano poveo je golom Vetlesena i tako izjednačio na 1:1 u ukupnom omjeru da bi ključan trenutak stigao u 21. minuti kada Millar dobiva crveni karton, a domaćin kazneni udarac.

Tu je krenuo potop, do kraja susreta Norvežani zabijaju još čak sedam golova i visoko slave. Po dva gola dodali su Pellegrino i Espjerod, a po jedan Boniface, Saltnes i Sampsted.

Najveće iznenađenje je ispadanje Malmöa od Žalgirisa. Već u Litvi su Šveđani porazom 1:0 pokazali kako neće imati baš lagan posao, a onda je uslijedio šok. U uzvratu je Žalgiris slavio 2:0 golovima Oyewusija i Oliveire i prolazi u treće pretkolo.

Petar Mamić odigrao je cijelu utakmicu na lijevom boku Žalgirisa.

Ferencvaroš je s dva gola u završnici susreta uzvrati Slovanu za poraz u prvom susretu u Budimpešti i ide dalje.

Već na poluvremenu je vodio 2:0 golovima Bolija i Zachariassena da bi Slovan u 70. minuti preko Di Marca izjednačio u ukupnom rezultatu. Međutim završnica je pripala Mađarima, Traore i Laidouni pogađaju za 4:1 Ferencvaroša i prolazak dalje.

Dramatično je bilo i u Švicarskoj gdje je Zürich golom Ivana Santinija u 95. minuti izborio produžetke, ali tamo je primio još jedan gol i oprostio se od prolaza.

Već u četvrtoj minuti Medvedev je autogolom pomogao Zürichu da povede, ali u 56. minuti Qarabag se vraća preko Kadyja. Ipak junak Zürich nakratko je postao Santini koji je u igru ušao u 78. minuti, a u 95. je zabio za 2:1.

Otišlo se u produžetke gdje Owusu u 98. minuti poravnava na 2:2, Qarabag nje držao taj rezultat do kraja susreta i prošao dalje.

Izblamirao se Olympiakos koji je poražen s čak 4:0 kod kuće od Maccabija iz Haife i oprostio se od Lige prvaka. U Izraelu je bilo 1:1, ali ovdje su Izraelci odigrali fantastično i slavili uz dva gola Pierrota te po jedan Cheryja i Abu Fanija.

Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Fenerbahče - Dynamo Kijev 1:2 produžeci, 1:1 (0:0)
Bodo/Glimt - Linfield 8:0 (0:1)
Malmö FF - Žalgiris 0:2 (0:1)
Slovan Bratislava - Ferencvaroš 1:4 (2:1)
Zürich - Qarabag 2:2 produžeci, 2:1 (2:3)
Olympiakos - Maccabi Haifa 0:4 (1:1)

FOTO: EPA/MICHAEL BUHOLZER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!