Nogomet

Mladi stoper Solina nije uspio u Hajduku, ali ga je prepoznao Standard Liege

Branimir Korać • četvrtak, 28.07.2022.
Mladi stoper Solina nije uspio u Hajduku, ali ga je prepoznao Standard Liege

Solin je jučer potvrdio transfer mladog stopera Mate Šimičića u Standard iz Liegea. Prelazak Šimičića u redove belgijskog velikana velika je stvar i za Solin...

Pomalo neočekivano stigla je vijest o odlasku još jednog mladog igrača iz Hrvatske, ovaj put 17-godišnjeg stopera Mate Šimičića koji je dres Solina zamijenio onim Standarda iz Liegea.

Šimičić je 2005. godište, ljudi iz Standarda su pratili njegov razvoj i u konačnici su odlučili dovesti ga u svoj klub.

"Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika Miroslava Delića do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo", prenosi NK Solin na društvenim mrežama.

Šimičić je u dva navrata bio i u Hajduku, ali tamo se nije uspio probiti, međutim nije propustio priliku zahvaliti se i trenerima s kojima je tamo radio.

"Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić-Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužniji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, a oni su Zvonimir Milić i Marko Sičić."

FOTO: Solin Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!