Automoto

Velikan napušta Formulu 1: Sebastian Vettel odrađuje svoju posljednju sezonu

Sportnet • četvrtak, 28.07.2022.
Velikan napušta Formulu 1: Sebastian Vettel odrađuje svoju posljednju sezonu
Foto: EPA

Sebastian Vettel, četverostruki prvak u Formuli 1, obznanio je kako će na kraju ove sezone otići u vozačku mirovinu...

Jedna velika vozačka karijera završava na kraju ove sezone. "Moji ciljevi su se promijenili. Dosad sam htio pobjeđivati u utrkama i osvajati prvenstva, a sada želim gledati kako moja djeca odrastaju, prenoseći svoje vrijednosti na njih", rekao je Sebastian Vettel. Odlučio se da mu je ovo zadnja sezona u Formuli 1.

U svojoj velikoj karijeri, Sebastian Vettel je osvojio četiri naslova svjetskog prvaka, pri tome upisao 53 pobjede i 122 podija.

Nijemac je debitirao u BMW Sauberu 2007.godine na VN Sjedinjenih Američkih Država. Vettel je sva svoja četiri naslova ostvario s Red Bullom u periodu od 2010. godine i 2013. godine te je treći na listi ukupnih pobjednika s 53 pobjede.

Nakon uspješnih sezona u Red Bullu, uslijedilo je manje uspješno šestogodišnje razdoblje u Ferrariju gdje nije uspio ostvariti svoj peti naslov. Karijeru će zaključiti vozeći za Aston Martin na kraju ove sezone, gdje je dosad u godinu i pol tek jednom završio na podiju.

U susret VN Mađarske koja se vozi ovoga vikenda, Vettel je objavio da će ovo biti njegova 15. i zadnja potpuna sezona u Formuli 1. Aston Martin je objavio Vettelov oproštajni video.

Neke momčadi se već zahvaljuju Vettelu na njegovom doprinosu za Formulu 1.

Za kraj, prisjetimo se nekih njegovih sjajnih poteza tokom karijere.

AUTOR: Dino Pepić

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!