Ostali sportovi

Kazahstan je arhiviran, protiv Portorika će biti daleko teže

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 29.07.2022.
Kazahstan je arhiviran, protiv Portorika će biti daleko teže

Nakon sjajne pobjede 3:0 protiv reprezentacije Kazahstana, hrvatske odbojkaške reprezentativke sutra, 30. srpnja u 20 sati u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića igraju polufinalni susret FIVB Challenger Cupa s reprezentacijom Portorika.

Reprezentativke Martina Šamadan i Lucija Mlinar najavljuju uzbudljivi susret dvije jake odbojkaške reprezentacije i pozivaju zadarsku publiku da ih podrži na putu do željenog uspjeha.

"Sretni smo što smo prvu utakmicu s Kazahstanom završili onako kako smo očekivali, pobjedom 3:0. Moram napomenuti da nije bilo lako, no uspjeli smo nametnuti svoj ritam i zadržati ga do kraja. Idući protivnik nam je Portoriko, dosta jača ekipa. Osobno poznajem dvije igračice, to su igračice koje igraju u klubovima na visokom nivou. Morat ćemo se još puno bolje pripremiti i podići našu igru da bismo nastavili naš cilj, a to je finale u nedjelju. Dođite i podržite nas", zaključila je reprezentativka Lucija Mlinar.

Nadolazeći Challenger Cup igra se do nedjelje 31. srpnja, a pobjednicima donosi promaknuće u FIVB odbojkašku ligu nacija 2023.

"Jučer smo protiv Kazahstana poprilično lagano pobijedile, a sutra nas očekuje utakmica protiv ekipe Portorika koju ne susrećemo često. Dosta su jače od ekipe Kazahstana pa ćemo se morati dosta dobro pripremiti uz video materijale i taktiku. Nadamo se najboljem ishodu", izjavila je reprezentativka Martina Šamadan.

Za Hrvatsku na FIVB Challenger Cupu igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sve utakmice FIVB Challenger Cupa prenose se na Sportskoj TV. Ulaznice za Challenger Cup u rashlađenoj dvorani Krešimira Ćosića mogu se kupiti po cijeni od 50 kn u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!