Tenis

Hrvatski teniski savez slavi 110 godina postojanja

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 29.07.2022.
Hrvatski teniski savez slavi 110 godina postojanja

Ovo je velika godina za hrvatski tenis, naime Hrvatski teniski savez slavi 110 godina svog postojanja...

"Hrvatski teniski savez ove će godine proslaviti 110 godina postojanja, bogate prošlosti i velikih uspjeha", rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić na konferenciji za novinare održanoj u Umagu, na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open. Povod konferencije bilo je obilježavanje velikog jubileja, a službeni dio svečanosti bit će 21. rujna u zagrebačkom hotelu Westin.

"Tom će prilikom premijerno biti prikazan film koji će obuhvatiti najznačajnije trenutke hrvatskog tenisa te izdana monografija", rekla je Nikolina Babić.

Datum koji se obilježava je 13. lipnja 1912., kada je na II. redovnoj skupštini Hrvatskog teniskog saveza u Zagrebu utemeljena "Sekcija za Lawn Tennis".

Predsjednik te sekcije bio je Hinko Würth. Sekcija je po organizacijskom smislu i postavljenim ciljevima bila vrlo slična djelovanju današnjeg modernog sportskog nacionalnog saveza, pa se i u Statutu HTS-a i u bibliografiji taj datum navodi kao datum osnivanja HTS-a.

U filmu će biti prikazani materijali od finala europske zone Davis Cupa na Šalati, kada je reprezentacija Jugoslavije uz sudjelovanje četvorice hrvatskih igrača svladala Njemačku i ušla u međuzonski finale protiv Australije, preko najvećih ostvarenja na Grand Slam turnirima, osvajanja olimpijskih medalja do dva trijumfa u Davis Cupu. Monografija će obuhvatiti razvoj tenisa u Hrvatskoj od Županje 1881. do danas, uključujući širenje tenisa, portrete najvećih zvijezda, rezultate u Davis Cupu, osvajanja Grand Slam turnira, olimpijske medalje, pregled najvećih ostvarenja juniora i tako dalje.

"Pozivamo sve prijatelje tenisa da nam se pridruže na proslavi. Ulaznica za svečanu večeru uključuje i primjerak monografije te film na prijenosnom mediju. Više detalja može se dobiti slanjem upita na adresu [email protected]", rekla je predsjednica HTS-a.

Koristeći tekovine modernog digitalnog doba HTS je pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava kako bi svi koji vole tenis mogli financijski podržati realizaciju filma i monografije. Više detalja može se pronaći na poveznici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!