Superkup, finale, 30.07.2022, 20:30 h
RB Leipzig
RB Leipzig 3:5 Bayern
Bayern

Olmo pokušao inicirati preokret, Bayernu ipak trofej u golijadi

HINA, Matej Kačan • subota, 30.07.2022.
Olmo pokušao inicirati preokret, Bayernu ipak trofej u golijadi
Foto: EPA

Pravu golijadu s čak osam pogodaka imali su prilike gledati ljubitelji njemačkog nogometa u tamošnjem Superkupu. Bayern je podigao trofej s čak 5:3 protiv Leipziga...

Bayern München je osvojio svoj jubilarni, deseti njemački Superkup, slavivši s čak 5:3 protiv Leipziga na travnjaku Red Bull Arene u susretu u koji je krenuo furiozno, pa na kraju tek u nadoknadi riješio sve dvojbe.

Igrači Juliana Nagelsmanna preuzeli su kontrolu igre i praktički skoro sve riješili u prvom poluvremenu golovima Jamala Musiale iz 15. minute, prvijencem Sadia Manéa (31), te Benjamina Pavarda (45).

Marcel Halstenberg u 59. minuti smanjio je rezultat za Leipzig prije nego što je Serge Gnabry vratio tri pogotka prednosti momčadi iz Münchena sedam minuta kasnije.

No, tad na scenu stupaa Dani Olmo. Španjolac je krenuo na klupi i ušao je u drugom poluvremenu. Inicirao je pokušaj povratka u 77. kad je izborio penal koji u pogodak pretvara Christopher Nkunku, a onda je pogodio i sam u 89. i doveo domaćine nadomak preokreta, alinije bilo dovoljno.

Duboko u nadoknadi Leroy Sané (90+8) je prekinuo sve nade Leipziga i osigurao Bayernu novi trofej na početku sezone.

Hrvata nije bilo na terenu. Josip Stanišić je ostao na klupi Bavaraca, a Joško Gvardiol zbog ozljede nije bio u sastavu Leipziga.

FOTO: EPA/Filip Singer

Superkup

finale

RB Leipzig3:5Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!