Tenis

Sinner slavio u talijanskom dvoboju, u umaškom finalu dva člana Top 10!

Matej Kačan • subota, 30.07.2022.
Sinner slavio u talijanskom dvoboju, u umaškom finalu dva člana Top 10!
Foto: EPA

Veliko finale ATP Umaga, možda i najjače u povijesti ovog turnira kompletirano je nakon što je drugo mjesto izborio deseti igrač svijeta Jannik Sinner...

O novom pobjedniku ATP turnira u Umagu u nedjelju će odlučivati Jannik Sinner i Carlos Alcaraz. Nakon što je peti tenisač svijeta u prvom polufinalu izborio mjesto u tri seta, deseti na ATP listi to je učinio mnogo lakše.

Sinner je za suparnika imao sunarodnjaka, 136. igrača svijeta Franca Agamenonea koji je dosad bio najugodnije iznenađenje turnira, ali po sudionicima u finalu iznenađenja nema jer to će biti prvi i drugi nositelj.

Posebno siguran Sinner je bio u prvom setu koji je dobio sa 6:1 za samo 35 minuta, a u drugom je prvo prosuo dvije brak lopte, pa ipak za 3:2 napravio break i priveo meč kraju nakon pomalo kaotične završnice kad je dvaput oduzimao, a jednom gubio servis.

U nedjelju će tako ići na Alcaraza koji je prošlogodišnji pobjednik, a po mnogima ovo bi moglo biti najjače polufinale u povijesti Umaga jer sastaju se dva Top 10 igrača. Finale počinje u nedjelju u 20 sati.

ATP Umag, polufinale:
Jannik Sinner (ITA, 2) - Franco Agamenone (ITA) 6:1, 6:3

FOTO: Emilio Naranjo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!