Tenis

Alcaraz: 'Mislio sam da će biti lakše, bit ću spreman za finale'

HINA, Matej Kačan • subota, 30.07.2022.
Alcaraz: 'Mislio sam da će biti lakše, bit ću spreman za finale'
Foto: EPA

Španjolski 19-godišnji tenisač Carlos Alcaraz došao je na korak do obrane naslova na Plava Laguna Croatia Openu nakon što je poslije gotovo tri sata borbe uspio svladati 20-godišnjeg talijanskog kvalifikanta i 168. igrača svijeta Giulija Zeppierija...

Nakon pobjede sa 7:5, 4:6, 6:3 i dolaska do svog drugog umaškog finala, šestog u ovoj sezoni i sedmog u karijeri, Carlos Alcaraz priznao je da nije imao lak posao.

"Mislio sam da će biti lakše, da će on osjećati pritisak u meču za svoje prvo finale, igrajući protiv petog igrača svijeta, ali držao se odlično", pohvalio je suparnika branitelj naslova koji je ulaskom u finale došao do 42. pobjede u ovoj sezoni čime se izjednačio na vrhu te ljestvice s Grkom Stefanosom Tsitsipasom, kojeg će u ponedjeljak preskočiti na pojedinačnoj ATP ljestvici i zasjesti po prvi put u karijeri na četvrto mjesto.

Pobijedivši Zeppierrija Alcaraz je prekinuo niz od dva poraza protiv talijanskih tenisača, ali još uvijek nije zadovoljan.

"Još uvijek imam more. Bio je jako težak meč, ali u finalu sam."

Alcaraz je u prvom setu imao prednost 'breaka', vodio 4:2, a onda izgubio tri gema zaredom i u desetom morao spašavati tri set-lopte. Dvaput je zabio neobranjive forhende i odigrao odličan volej. Zeppieri je bio tako blizu velikog preokreta.

"Odigrao je te poene kao pobjednik. Nisam imao šanse, igrao je te poene bolje od mene i nemam si što zamjeriti", rekao je Talijan.

U drugom setu, pri rezultatu 2:2 i 30:30 na servis Talijana, stadion je zanijemio. Alcaraz je uklizao u jedan udarac, ali mu je noga zapela za podlogu i malo je iskrenuo desni skočni zglob. Zatražio je pomoć fizioterapeuta koji mu je bandažirao bolno mjesto. Iako je postajala bojazan da bi se do nedjeljnog finala njegova ozljeda mogla pogoršati, Alcaraz je uvjeren da će u 20 sati biti spreman boriti se za svoj šesti naslov u karijeri.

"Dobro je. Sad se osjećam dobro i bit ću spreman. Vidio sam snimku trenutka kad se to dogodilo. Bit ću oprezan, ali dat ću sve od sebe u finalu", poručio je Španjolac.

No, nije ni Zeppieri prošao bez poteškoća kroz meč. Njega je pri rezultatu 3:3, nakon što je vratio dva 'breaka' zaostatka, uhvatio grč u natkoljenici. Pravila ne dopuštaju liječničku pomoć tijekom gema zbog grčeva pa je Alcaraz lakoćom došao do 'breaka'. Zeppieri je do kraja meča ulovio još samo dva poena.

"Sretan sam kako sam igrao. Naravno, ne mogu biti sretan zbog toga što sam dobio grčeve, ali imam dobar osjećaj za budućnost. Ako nastavim raditi, vjerujem da mogu ovakve mečeve igrati na svakom turniru", rekao je Zeppieri te dodao:

"Znam za što sam sposoban, ali prvi put sam igrao protiv petog na svijetu. Bilo je to novo iskustvo. Tjerao me da igram na njegovom nivou. I to sam uspio. Želim ovako igrati stalno."

Njegov tjedan iz snova je završio. Umag će ostati upisan kao mjesto u kojem je ostvario svoje prve pobjede na ATP Tour razini.

Carlos Alcaraz će u nedjelju ponovno na teren i ponovno pokušati napraviti još nešto za anale. Uspije li nastaviti umaški pobjednički niz koji je sada došao do 8-0, prvi put će u karijeri obraniti naslov na nekom turniru iz ATP Tour kalendara. U nedjelju će igrati svoj stoti meč (75-24) na ATP Tour razini.

"Nevjerojatno je da sam u svojoj drugoj sezoni došao već do stotog meča na ATP Touru. To znači da dosta pobjeđujem i dokaz je da nešto dobro radim", skromno je zaključio 19-godišnji Španjolac.

FOTO: Emilio Naranjo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!