Košarka

[VIDEO] Slabo prvo poluvrijeme osudilo juniore na poraz na otvaranju Eurobasketa

Matej Kačan • nedjelja, 31.07.2022.
[VIDEO] Slabo prvo poluvrijeme osudilo juniore na poraz na otvaranju Eurobasketa

Prvi poraz u prvooj utakmici na U-18 Europskom prvenstvu ostvarili su hrvatski košarkaški juniori. Bolja od Hrvatske bila je vršnjačka selekcija Italije...

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija upisala je poraz na otvaranju U-18 Eurobasketa koji se održava u turskom Izmiru. Hrvatsku je svladala Italija sa 73:64.

Porazu je uvelike kumovalo jako loše prvo poluvrijeme Hrvatske koja je zabila 32 poena u 20 minuta, ali su Talijani za to vrijeme već pobjegli na 11 poena prednosti na velikom odmoru.

Igrači Stipe Kuliša mnogo su bolje zaigrali u trećoj dionici i nekoliko puta su bili blizu povratka i preokreta, pogotovo kod 43:41 i na 46:45 na tri minute do kraja treće.

Ipak, snage za nešto više nije bilo, Talijani su iskontrolirali susret i upisali prvu pobjedu na turniru.

Kod Hrvatske je najbolji bio Luka Krajnović s 12 poena uz šest skokova, a raznovrstan je bio Vice Zanki s devet poena, osam skokova i dvije asistencije. Stellan Rajaofera ddao je deset.

"“Prvo poluvrijeme smo otvorili dosta nervozna što i je često i simptomatično za prve utakmice na prvenstvu. To se najviše vidjelo kroz dosta promašenih otvorenih šuteva i zicera. U trećoj četvrtini smo se stabilizirali i vratili u utakmicu veoma dobrom igrom u obrani, međutim kad bi trebali prijeći u vodstvo, dogodile bi nam se olako izgubljene lopte. U turnirskom načinu natjecanja treba utakmicu brzo ostaviti iza sebe i prebaciti fokus na ono što dolazi, a to je Crna Gora", rekao je Kuliš.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!