Košarka

Mladi hrvatski košarkaši u drugom kolu skupine upisali pobjedu protiv Crne Gore

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.08.2022.
Mladi hrvatski košarkaši u drugom kolu skupine upisali pobjedu protiv Crne Gore

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina na Europskom prvenstvu u Izmiru upisala je pobjedu protiv Crne Gore nakon što je na startu poražena od Italije...

Start u Europsko prvenstvo do 18 godina nije bio dobar za izabranike Stipe Kuliša, ali u drugom kolu skupine D Hrvatska je ipak bila bolja i svladala vršnjake iz Crne Gore.

Hrvatska je upisala pobjedu unatoč trici tek 4/22 i 17 izgubljenih lopti. Pomogla je dominacija u skoku (46:31), a nakon bolje završnice prvog poluvremena, Hrvatska je imala kontrolu nad susretom.

Prvo poluvrijeme Hrvatska je zaključila serijom 7:0 što joj je donijelo vodstvo 33:26 na odmoru i bolju poziciju uoči nastavka susreta.

U drugom poluvremenu Crna Gora je jednom uspjela doći na minus dva i to sredinom treće dionice kada je smanjila na 40:38, ali Hrvatska je uzvratila ubačajem Andrije Jelavića i odmah je oduzela mogućnost posjeda Crnoj Gori za potpuni povratak.

U zadnju dionicu Hrvatska je ušla s vodstvom 47:41 i tih minus šest najmanja je razlika koju je imala do kraja susreta.

Predvodili su je Jelavić sa 17 poena i 12 skokova i Vice Zanki s 15 poena i pet skokova. Kod Crne Gore Amar Hot upisao je 13 poena i pet asistencija, a Amar Ličina dodao je 11 poena.

U trećem kolu Hrvatska će igrati protiv Litve koja dosad nema nijedan poraz.

EP U-18, skupina D, drugo kolo:
Crna Gora - Hrvatska 56:67

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!