Automoto

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 od iduće sezone mijenja Sebastiana Vettela

Sportnet • ponedjeljak, 01.08.2022.
Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 od iduće sezone mijenja Sebastiana Vettela
Foto: EPA

Nakon što je prije nekoliko dana Sebastian Vettel objavio da se povlači iz Formule 1 na kraju sezone, Aston Martin je brzo pronašao zamjenu i to u vidu još jednog bivšeg prvaka, Fernanda Alonsa...

Prvak za prvaka u Aston Martinu. Tek što je objavio svoj odlazak u mirovinu na kraju sezone Sebastian Vettel doznao je i svog nasljednika. Fernando Alonso će se od iduće sezone pridružiti momčadi Aston Martina, vjerojatno djelomično frustriran lošim strateškim odlukama njegove trenutne momčadi Alpine tokom ovosezonskih utrka.

"Ova momčad Aston Martina posjeduje energiju i predanost pobjedama te je stoga jedna od najuzbudljivijih momčadi u Formuli 1 danas. Poznajem Lawrence Strolla i Lancea Strolla godinama i vrlo očito imaju ambiciju i strast da uspiju u Formuli 1. Još uvijek sam gladan i ambiciozan biti na vrhu i želim biti dio ekipe koja je predana učenju, razvoju i uspjehu. Želim ponovno pobjeđivati u ovom sportu i stoga moram iskoristiti prilike koje mi se čine ispravnima", rekao je Fernando Alonso za službenu stranicu Aston Martina.

Prelazak Fernanda Alonsa iz Alpinea u Aston Martin vjerojatno znači dolazak mladog Oscara Piastria u Alpine, no za to tek čekamo službenu potvrdu.

AUTOR: Dino Pepić

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!