Ostali sportovi

Olimpijski prvak u sprintu može trenirati, ali je upitan za EP

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 01.08.2022.
Olimpijski prvak u sprintu može trenirati, ali je upitan za EP

Nakon što je zadobio ozljedu bedra na SP u Eugeneu, Marcell Jacobs može trenirati iako je i dalje upitan za nastup na novom Prvenstvu, onom Starog Kontinenta...

Olimpijski pobjednik na 100 m Talijan Marcell Jacobs, koji je na nedavno završenom svjetskom atletskom prvenstvu ozlijedio bedro, može trenirati, ali je i dalje upitan njegov nastup na Europskom prvenstvu koje se u Munechenu održava od 15. do 21. kolovoza, objavio je u ponedjeljak Talijanski atletski savez (Fidal).

"Odluka o Jacobsovom sudjelovanju na Europskom atletskom prvenstvu bit će donesena u sljedećih nekoliko dana", objavio je Fidal na svojim službenim stranicama.

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Tokija (100 m i 4x100 m) nije mogao nastupiti u polufinalu na 100 m na SP u Eugeneu prošli mjesec zbog "kontrakture u aduktoru desne natkoljenice".

Pretrage provedene u ponedjeljak u Rimu su pokazale "zacijeljivanje lezija uz još uvijek postojeći edem revaskularizacije", dodaje Fidal. "Takvo stanje omogućuje nastavak treninga uz daljnje pretrage."

Nakon što je u ožujku osvojio naslov europskog dvoranskog prvaka na 60 m na Europskom prvenstvu u Beogradu, ljetnu sezonu 27-godišnjeg sprintera obilježio je niz problema, od probavnih smetnji do istegnuća lijevog bedrenog mišića sredinom svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!