Košarka

Dosadašnji voditelj zadarskog omladinskog pogona vratio se u Slovačku

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.08.2022.
Dosadašnji voditelj zadarskog omladinskog pogona vratio se u Slovačku
Foto: Martina Japundžić

Tihomir Bujan, hrvatski košarkaški trener koji je protekle dvije godine obnašao dužnost voditelja omladinskog pogona u Zadru, vratio se trenerskoj karijeri u Slovačkoj...

Nakon dvije godine na poziciji voditelja omladinskog pogona u KK Zadar, s trenerskom karijerom nastavlja Tihomir Bujan. On se vratio na mjesto glavnog trenera slovačke Handlove.

Zagrebački stručnjak sa zadarskim pedigreom bio je u ovom klubu 2020. kad je sve zaustavio koronavirus pa je nakon nepunih mjesec dana rada napustiti tu klupu te je na ljeto preuzeo ulogu u Zadru.

Prije toga u istoj je zemlju vodio Prievidze, a bio je na pozicijama i u gruzijskom savezu uz trenerske angažmane u Boriku, Širokom, Križevcima, Jazinama i kratko i Zadru u nekoliko navrata kao pomoćnik ili glavni trener.

"Nakon što me kontaktirala uprava nisam dugo razmišljao. Kratko sam radio u klubu, ali je našu suradnju prekinula pandemija koronavirusa. No, u spomenutom razdoblju ljudi u klubu bili su korektni prema meni i veselio sam se suradnji s njima. U Handlovoj smo počeli graditi jednu lijepu priču koja je neočekivano prekinuta. Vjerujem da ćemo nastaviti ono što smo prije nekog vremena započeli. U Handlovoj se formirala nova i mlada ekipa koju u ovom trenutku još gradimo. Vjerujem da je pred nama dobra sezona i da će moji izabranici iz dana u dan rasti", rekao je, prenosi Basketball.hr.

U Zadru je za vrijeme posla u omladinskom pogonu imao i ambicije biti sportski direktor te se dvaput javio na poziv, ali nije izabran pa je istekom ugovora na ljeto napustio zadarski klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!