Tenis

Gojo pružio fantastičan otpor 26. na svijetu, ali ipak ispao u Washingtonu

Matej Kačan • srijeda, 03.08.2022.
Gojo pružio fantastičan otpor 26. na svijetu, ali ipak ispao u Washingtonu

Premda je u tri seta i tri sata tenisa pružio sjajan otpor 26. na svijetu i osmom nositelju, Borna Gojo ipak je na kraju morao potpisati poraz u drugom kolu Washingtona...

Hrvatski tenisač Borna Gojo uzdignutog čela može napustiti svoj tek četvrti glavni ždrijeb u karijeri na ATP razini. Gojo je u Washingtonu odradio kvalifikacije pa u prvom kolu priredio iznenađenje, a u drugom je ostavio sve na terenu protiv 26. na svijetu.

Botic Van De Zandschulp ipak je bio bolji pa nakon 27. i 33. na svijetu u Davis Cupu, Gojo nije na ATP razini uspio skinuti još jedan veliki skalp. No, zadao je Nizozemcu ogromne glavobolje.

Trajao je meč preko tri sata, a zapravo se prelomilo u prvom setu kad se Gojo prvo vratio s 0:2 z tie-break pa tamo s 6:2 do 6:6, ali izgubio je servis koji bi mu donio set loptu i Nizozemac s 8:6 uzima prvi set.

U drugom setu spasio je Borna i meč loptu kod 30:40 na 6:5 i izborio novi tie-break, a tamo otvara s 3:0. Vratio je to Nizozemac i stigao do 4:3, ali Gojo je sjajno zaključio set sa 7:5.

Ponestalo je ipak snage u trećem setu kad je Van De Zandschulp napravio break za 5:4, imao je Gojo break loptu na 30:40 za novi povratak, ali je nije iskoristio pa Nizozemac ide dalje, a Born se okreće novim izazovima.

ATP Washington, drugo kolo:
Botic Van De Zandschulp (Niz, 8) - Borna Gojo (HRV, Q) 7:6, 6:7, 6:4

FOTO: Robert Pleško

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros03.08.2022. u 10:28
    Probudio se u 3 ujutro i vidim da igraju treči set pa da pogledam ... Gojo je odigrao kukavički i nije zaslužio pobjedu! On doslovno u tom 3. sete nije imao niti jedan napad - samo je čekao grešku protivnika. Čak i kod meć lopte - lagana izmjena i onaj poentira! Niti jedan napad Goje u setu!!!... [više na forumu]
    tapiros