Košarka

Uvijek prometno između Dalmacije i Hercegovine, za Široki potpisao zadarski bek

Matej Kačan • srijeda, 03.08.2022.
Uvijek prometno između Dalmacije i Hercegovine, za Široki potpisao zadarski bek

Hrvatski košarkaš Lovre Bašić ostaje u BiH ligi, ali nakon sjajne sezone u Posušju odlazi u Široki s kojim je ovaj zadarski organizator igre potpisao jednogodišnji ugovor...

Već dugu tradiciju dalmatinskih, a napose zadarskih košarkaša u Širokom Brijegu nastavlja i Lovre Bašić. Zadarski bek povezivao se ovog ljeta s matičnim klubom, ali ostaje u BiH i igrat će ABA 2 ligu.

Sa Širokim je potpisao na jednu godinu, a ostaje u istoj ligi jer prošle je polusezone igrao za Posušje i prosječno je bilježio 17 poena uz preko sedam asistencija.

Karijeru je započeo u svom Zadru iz kojeg odlazi u VROS, a onda i u Belgiju u Liege. Nakon povratka iz Belgije kratko je igrao za Jazine, drugu momčad Zadra, odakle je otišao u Posušje.

"Drago mi je da sam postao igrač Širokog, kluba s velikom tradicijom! Nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni sa što manje ozljeda i što više dobrih igara uveseljavati naše navijače! Ovim putem bih se htio zahvaliti i HKK Posušje na pruženoj prilici i divnoj polusezoni", rekao je Bašić po potpisu.

27-godišnji bek pridružit će se svom bivšem zadarskom suigraču Mislavu Brzoji, a prošle sezone od Zadrana su u Širokom bili trener Danijel Jusup i Ive Ivanov koji još nema angažman pa nije isključen ni ostanak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!