Košarka

Hrvatska U-18 reprezentacija tijesno poražena od Slovenije i ostala bez četvrtfinala

Branimir Korać • srijeda, 03.08.2022.
Hrvatska U-18 reprezentacija tijesno poražena od Slovenije i ostala bez četvrtfinala

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina nije uspjela proći u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u Izmiru...

Hrvatska je u nokaut fazu otišla s trećeg mjesta u skupini nakon što je uvjerljivo poražena od Litve u borbi za vrh, u osmini finala čekala ju je Slovenija, a u neizvjesnom dvoboju Slovenci su bili bolji s 85:83.

Bilo je dosta pogrešaka na obje strane, samo što je Hrvatska više griješila u samoj završnici susreta kada se utakmica lomila.

Slovenija je većim dijelom susreta vodila, imala i dvoznamenkastu prednost, ali Hrvatska se ipak vratila u utakmicu i uspjela ju je uvesti u dramatičnu završnicu.

Sredinom treće četvrtine Slovenci su imali najviših 62:49 i u tim trenucima činilo se da utakmica izmiče Hrvatskoj iz ruku, ali Slovenija to nije znala iskoristiti, nije uspjela napraviti taj iskorak i odvojiti se na veću razliku.

Ipak, održavala je barem vodstvo, a u zadnjoj dionici, na pet minuta prije kraja vodila je 77:67. Uslijedilo je ponajbolje razdoblje u igri Hrvatske i serija 14:1 koja je potpuno okrenula susret.

Na 70 sekundi do kraja susreta kod vodstva 81:78, Hrvatska je imala i tri napada za povećanje razlike, ali nije ih iskoristila i Slovenija se vratila.

Bilo je puno nervoze, Hrvatska nije mogla uopće organizirati napad i Slovenija je na kraju odnijela pobjedu uz potpunu smušenost Hrvatske u završnici.

U hrvatskim redovima David Pavin upisao je 20 poena, a po 14 su dodali Andrija Jelavić (12 skokova) i Luka Krajinović (pet skokova, pet asistencija).

Osmina finala, EP U-18:
Slovenija - Hrvatska 85:83

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!