Nogomet

Hajduk spreman za Portugalce: 'Vitoria je stvarno jako dobra, ali moramo se nametnuti'

Branimir Korać • srijeda, 03.08.2022.
Hajduk spreman za Portugalce: 'Vitoria je stvarno jako dobra, ali moramo se nametnuti'
Foto: FaH

Hajduk sutra od 21 sat na Poljudu igra protiv Vitorije iz Guimaraesa prvi susret trećeg pretkola Konferencijske lige. Portugalce u Splitu cijene, ali vjeruju u dobar rezultat...

Valdas Dambrauskas odmah je potvrdio kako su u konkurenciji za nastup i Elez i novopridošli Awaziem, ali o sastavu nije htio govoriti.

"Situacija s Elezom je dobra i nema problema. Prije Istre imao je manjih problema s ozljedom, sada je spreman i želi igrati. Awaziem je dobro, spreman je i u konkurenciji za nastup. Trebat će mu vremena za porilagodbu, a hoće li nastupiti? Znate da ne otkrivam sastav prije utakmice."

"Fossati i Nikola Kalinić nisu spremni za nastup."

Dambrauskas je istaknuo i kako je svjestan koliko je Hajduk imao problema u Varaždinu te da će protiv Vitorije biti ipak bolje izdanje.

"Svjesni smo da to nije bilo dobro i za to preuzimam krivicu. Znamo gdje smo griješili i što je bio problem, a na kraju su tri boda ipak najbitnija. Vjerujemo da će sutra biti drugačije iako znamo da igramo protiv vrlo dobre momčadi. Morat ćemo se nametnuti na terenu."

Hajduk još nije fizički potpuno spreman, ali diže se i uskoro će biti na vrhuncu.

"Da bi fizički bili potpuno spremni, morate neko vrijeme raditi i podizati pripremljenost. To ne ide preko noći, ali uz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji. Trenutno nismo na vrhuncu s fizičkom pripremljenosti, ali nismo ni daleko."

Vitoriju jako dobro poznaje Filip Krovinović koji se s njom susretao dok je nosio dres Rio Avea i Benfice.

"Vitoria je stvarno jako dobra ekipa, posebno na domaćem terenu. Respektiramo ih, ali vjerujem u svoje momke, moramo svi dati sve od sebe i na kraju će biti dobro. Igrao sam više puta na tom stadionu, slično je kao i ovdje, žive za svoj klub, lud grad i ludi navijači, ali i mi imamo takve. Imaju dobar srednji red igrao sam s njima, ali i ostatak ekipe je jako dobar. Moramo igrati agresivno i napasti Vitoriju bez straha."

Iako se provlači kako Vitoria igra dosta bolje na svom travnjaku, Krovinović napominje kako se igraju dvije utakmnice i ništa neće biti riješeno u Splitu.

"Dvije su utakmice, fokus je na prvoj, a o uzvratu ćemo razmišljati tek nakon što sutra završimo s poslom."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!