Nogomet

Bodo/Glimt prekinuo Žalgirisov san, visokom pobjedom zakoračio prema dvoboju s Dinamom ili Bugarima

Branimir Korać • srijeda, 03.08.2022.
Bodo/Glimt prekinuo Žalgirisov san, visokom pobjedom zakoračio prema dvoboju s Dinamom ili Bugarima
Foto: EPA

Dinamo ili Ludogorec igrat će najvjerojatnije protiv Bodo/Glimta u play-offu Lige prvakinja. Norvežani su u prvom susretu trećeg pretkola visoko svladali Žalgiris s 5:0...

Žalgiris je u drugom pretkolu Lige prvaka iznenadio Malmö, ali realno je bio poželjan protivnik u ždrijebu. Usrećio se Bodo/Glimt koji ga je svladao s visokih 5:0 već u prvom susretu.

Norvežani su još jednom pokazali kako su vrlo snažni na svom travnjaku, ali koliko su jaki, ipak je teško procjenjivati u dvobojima protiv Linfielda i Žalgirisa.

U najmanju ruku Dinamo ili Ludogorec morat će biti jako oprezni, Norvežani su se pokazali kao vrlo efikasna momčad, barem na svom travnjaku.

U gostima su dosad imali problema, mučili su se na Farskim Otocima gdje su čuvali prednost 3:0 iz prvog susreta pa izgubili 3:1 od Klaksvika, a protiv poluamaterskog Linfielda izgubili su u gostima 1:0 i sigurno ne bi završilo 8:0 u uzvratu da gosti nisu ostali u 20. minuti s igračem manje kod vodstva Norvežana 1:0.

Ostali su bez prvog strijelca Bonifacea koji je uoči Žalgirisa otišao u Royale Union, ali svejedno su pronalazili način kako doći do pogodaka.

Protiv Žalgirisa nije krenulo idealno jer su već u 19. minuti ostali bez tek oporavljenog braniča Bredea Moea, ali nakon pola sata igre se otvorilo. Hugo Vetlesen iz kaznenog udarca pa Amahl Pellegrino odveli su Bogo na 2:0 na poluvremenu.

U drugom dijelu pala su još tri gola, Lars Salvesen, Marius Hoibraaten i Runar Espejord postavili su konačnih 5:0.

Kod Žalgirisa cijelu utakmicu odigrao je Petar Mamić.

U drugom susretu ranog dijela programa Qarabag i Ferencvaros odigrali su 1:1. Mađari su poveli u 17. minuti pogotkom Bolija, a poravnao je Owusu na dodavanje Filipa Ozobića.

Liga prvaka, treće pretkolo:
Bodo/Glimt - Žalgiris 5:0
Qarabag - Ferencvaros 1:1

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!