Nogomet

Ibričić: 'Način na koji je Vitoria izbacila Mađare, zaslužuje svaki respekt'

Branimir Korać • četvrtak, 04.08.2022.
Ibričić: 'Način na koji je Vitoria izbacila Mađare, zaslužuje svaki respekt'
Foto: Duje Bonačić

Senijad Ibričić ne može bez Hajduka, prati što se u Splitu događa i s nestrpljenjem očekuje dvoboj protiv Vitorije, prvi Hajdukov u novom europskom pohodu...

Vitoria je prvi protivnik Hajduka, a ako Splićani izbace Portugalce, slijedi spektakl protiv Villarreala. Senijad Ibričić s Hajdukom je uspio dohvatiti skupine Europske lige, a sada upozorava kako se Villarreal još uvijek mora izbaciti iz glave.

"Ne treba razmišljati o Villarrealu nego isključivo o Vitoriji koja je dovoljno težak protivnik i još za sve nas nepoznanica. Hajduk danas ima puno teži put nego što smo mi imali. Treba ići utakmicu po utakmicu, probati prvo svladati Portugalce što neće biti nimalo lako, najbitnije je da se samo o njima razmišlja u ovom trenutku", ističe Ibričić za Sportske novosti.

Ibričić ističe kako je Hajduku dovoljno upozorenje koliko je Vitoria rutinski izbacila mađarsku Puskas Akademiju.

"Jako me zanima koliko Hajduk može protiv tako uigrane ekipe. Naizgled ne zvuče atraktivno, ali način na koji su izbacili Mađare svakako zaslužuje respekt. Puna su momčad igrača koji se žele dokazati i ostvariti još bolji transfer, ali vjerujem kako je u prvom utakmici sve ipak u rukama Hajduka. Portugalci vole držati loptu u nogama, slično kao Hajduk, ali mora se pronaći način kako im postići pogodak. Protiv Mađara su u dva susreta zadržali praznu mrežu, sada im treba pokazati da im se može zabiti. Osim toga, bilo kakva prednost Hajduka prebacila bi pritisak na stranu protivnika."

Poljud je Hajdukova prednost, ali Ibričić vjeruje kako će se igrati ravnopravno bez prevelikih iskakanja.

"Igraju se dva susreta i bez obzira kako završi ovaj prvi, odluka će pasti u Portugalu. Baš zato mislim da će i jedni i drugi biti koncentrirani i ravnopravni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!