Nogomet

Bolivijski mediji: I Robert Prosinečki prijavljen na javni natječaj za izbornika

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.08.2022.
Bolivijski mediji: I Robert Prosinečki prijavljen na javni natječaj za izbornika
Foto: FaH

Bolivijska nogometna reprezentacija uskoro bi trebala dobiti novog izbornika, a bolivijski mediji objavili su kako se on bira na pomalo neuobičajen način, putem javnog natječaja...

S obzirom da očito uvjeti natječaja nisu bili posebno visoki, na njega se prijavilo više od 180 trenera iz cijelog svijeta. Tu je i hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, a najviše trenera dolazi sa španjolskog područja.

Bolivijci još uvijek nisu potvrdili niti objavili tko su ti treneri koji će ući u sljedeći krug izbora, a rok za prijavu na natječaj bio je do kraja srpnja.

Ovakav način izbora izbornika podosta je neuobičajen u nogometnom svijetu, naime najčešće se vode pregovori s menadžerima i izbornicima koje u pojedinim savezima interno žele vidjeti na klupi, no bolivijska javnost nije bila zadovoljna kandidatima koji su bili birani pa se Savez odlučio na ovaj potez.

Što se tiče Prosinečkog, on je trenutno bez angažmana nakon raskida ugovora s ljubljanskom Olimpijom. Već je vodio dvije reprezentacije i to Azerbajdžan u Bosnu i Hercegovinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!