Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši s puno optimizma odlaze na gostovanje u Grčku

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.08.2022.
Hrvatski odbojkaši s puno optimizma odlaze na gostovanje u Grčku
Foto: Pixsell

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija niže uspjeh za uspjehom te je s kvalitetnim nastupima nastavila i na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo...

Nakon prve pobjede protiv Cipra u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, dojmove su uoči utakmice s Grčkom podijelili izbornik Cedric Enard, Hrvoje Pervan i Petar Đirlić.

"Iako smo na papiru mi bili favoriti, trebalo je ipak odraditi utakmicu i na terenu. Također, ovo nam je prva službena utakmica nakon mjesec dana, pa je i tu bilo određenih nepoznanica kako ćemo krenuti u kvalifikacije. Ispalo je na kraju sve u najboljem redu. Iako nismo baš bili tijekom cijelog meča fokusirani na suparnika, pa je bilo i nekih glupih poena. No, na kraju smo odradili korektan posao. Dao sam priliku i nekim ostalim igračima da osjete teren", govori izbornik Cedric Enard.

Hrvatska reprezentacija ovog je ljeta osvojila treće mjesto u Zlatnoj europskoj ligi te zlato na Mediteranskim igrama. "Ja uvijek idem na pobjedu, u svakoj utakmici, tako da ako to sagledamo na taj način, onda da, očekivao sam. U svakom slučaju imali smo stvarno sjajan prvi dio ljetnih priprema i tu smo napravili dobar posao. Moram tu reći i da u tom prvom dijelu nije bilo Lea Andrića, koji je tek sada priključio, a od reprezentacije su se oprostili Tsimafei Žukouski i Ivan Raič. Zapravo sam stvarao novi tim. Dobro smo radili i taj se trud te rad na kraju isplatio", zaključuje izbornik Enard.

Sljedeći susret Hrvatska igra u Glyfadi protiv Grčke u nedjelju 7. kolovoza. "Danas je slobodan dan. Iskoristit ćemo ga za regeneraciju i put u Atenu. Kvalitetno ćemo se pripremiti za Grčku. U našoj ekipi vlada pozitivna atmosfera kao i cijelog ljeta. U Grčku idemo svi spremni i motivirani da pobijedimo i približimo se glavnom cilju, a to su kvalifikacije na Europsko prvenstvo", zaključio je Hrvoje Pervan.

U Osijeku se igra ponovno u srijedu, 10. kolovoza u Gradskom vrtu protiv Norveške. "Zahvaljujem osječkoj publici. Nismo očekivali ovakav broj ljudi na tribinama. Sigurno je da nam je i to pomoglo. Nadamo se da će u sljedećim utakmicama biti barem jednako, ako ne i više gledatelja", otkriva Petar Đirlić: "Pred nama je u nedjelju utakmica protiv Grčke u gostima. Možda i najteži protivnik u grupi. Igrali smo s njima na Mediteranskim igrama, malo će biti u izmijenjenom sastavu. Iskusni su, ali mi smo favoriti grupe i idemo već ovaj vikend završit tu priču i osigurati si prvo mjesto u grupi."

Hrvatska daljnje utakmice igra u nedjelju, 14. kolovoza u Norveškoj, a Grčka joj dolazi u goste 17. kolovoza. Posljednja utakmica kvalifikacija igra se 20. kolovoza na Cipru. Sve utakmice u Osijeku igraju se u 19 sati i sve su u izravnom prijenosu na Sportskoj TV. Ulaz na sve utakmice u Osijeku je besplatan za sve posjetitelje.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbronik je Cedric Enard.

FOTO: HOS/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!