Nogomet

Bivši mladi hrvatski reprezentativac zabio za pobjedu Ciprana protiv Partizana, Olympiakosu samo remi

Branimir Korać • petak, 05.08.2022.
Bivši mladi hrvatski reprezentativac zabio za pobjedu Ciprana protiv Partizana, Olympiakosu samo remi
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti kvalifikacija Europske lige, a veliki korak prema prolazu napravili su Malmö, Zürich, HJK Helsinki i Fenerbahče...

Nakon teške blamaže protiv Žalgirisa, Malmö se probudio i na startu kvalifikacija za Europsku ligu svladao je s glatkih 3:0 Dudelange. Luksemburžani su od 31. minute igrali s igračem manje, a Malmö ih je potpuno slomio u drugom poluvremenu.

U 49. minuti Berget nije realizirao kazneni udarac, ali je zato pet minuta kasnije Isaac Thelin zabio za vodstvo. Dominirali su Šveđani, ali tek u zadnjih deset minuta došli su do još dva gola za povećanje prednosti. U 81. minuti zabio je Ola Toivonen, a konačnih 3:0 postavio je Veljko Birmančević u 85. Kod gostiju Filip Bojić ušao je u 38. minuti.

Prednost nakon prve utakmice ima AEK iz Larnake koji je slavio s 2:1 protiv Partizana. Beograđani su prvi došli do gola, rano poveli golom Queensyja Meniga, ali AEK je napravio preokret, izjednačio preko Angela Garcije i onda golom bivšeg mladog hrvatskog reprezentativca Hrvoja Miličevića stigao do pobjede.

Dinamov poznanik Škupi poražen je u prvom susretu kod Shamrock Roversa s 3:1. Irci su u prvih pola sata stigli do dva pogotka prednosti zahvaljujući Grahamu Burkeu i Dylanu Wattsu, nakon toga Škupi uspostavlja ravnotežu i preko Quevena smanjuje. U 84. minuti Hamidi nepotrebno zarađuje drugi žuti karton i domaćin s igračem više u 98. minuti preko O'Neilla dolazi do ugodnijih 3:1.

Olympiakos je bez Šime Vrsaljka odigrao samo 1:1 kod kuće protiv Slovana iz Bratislave. Slovaci su čak vodili od 63. minute golom Greena, ali El Arabi je zabio u 86. za 1:1 uoči uzvrata.

Zürich je napravio dobar posao u Sjevernoj Irskoj i slavio je s 2:0 protiv Linfielda te se tako posve približio play-offu. Tosin Aiyegun i Degnand Gnonto bili su strijelci za goste.

Nakon što nije bio ravnopravan dvoboj Šerifu unatoč teškom ispadanju, Maribor je i protiv HJK Helsinkija na rubu ispadanja. Poražen je kod kuće 2:0 golovima Davida Brownea i Bojana Radulovića. Roko Baturina igrao je cijelu utakmicu, Ivan Brnić do 65. minute, a Marin Laušić debitirao je u 77.

Fenerbahče nije imao problema protiv Slovackog, svladao ga je s 3:0. Dvostruki strijelac bio je Lincoln, a jedan pogodak dodao je Emre Mor.

Europska liga, kvalifikacije:
Malmö - Dudelange 3:0
AEK Larnaka - Partizan 2:1
Shamrock Rovers - Škupi 3:1
Olympiakos - Slovan Bratislava 1:1
Linfield - Zürich 0:2
Maribor - HJK Helsinki 0:2
Fenerbahče - Slovacko 3:0

FOTO: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!